Петър Кадиев: Искаме развитие на туризма в Смолян

Facebook Twitter

Основният проблем в региона на Смолян е демографската криза. Младите нямат поминък и затова искаме да развием туризма, така че те да остават тук. Това заяви в ефира на Радио „Фокус“ Петър Кадиев, водач на листата на коалиция „АБВ-Движение 21“ в 22 МИР Смолян.

Кадиев посочи като основна спънка за развитието на туризма в региона липсата на кабинков лифт – това възпрепятства ползването на ски пистите, както и желанието на хората да останат в града и да се насладят на забележителностите му. Друга важна тема за Смолян е връщането на горите на реалните им собственици, защото около 30% от тях не са върнати и не могат да се ползват за препитание и поминък, а това също е решение, което да накара населението да остане в Родопите.

Кадиев сподели, че би желал да се промени Закона за културното наследство, което да защити рушащите се културни обекти и ценности, както и да гарантира връщането в България на такива, които са в чужбина. Той каза, че би желал да се развие пазар за колекционерите, които спокойно да могат да търгуват.

В заключение Кадиев добави, че все повече хора идват в структурите на ПП АБВ, което означава, че интересът на хората към политиката не спира и че те разбират, че истинската лява политика се прави именно от ПП АБВ, както и че е убеден, че коалицията ще влезе в следващия парламент.  

Пресцентър на ПП АБВ

Публикувано на 17.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни