Трендафил Величков: България трябва да промени икономическия си модел, за да успее

Facebook Twitter

Държавата трябва да погледне на бизнеса като на свой партньор, а той да помогне да се обърне парадигмата и така да спрем да бъде страната с най-ниски доходи от труд. Този проблем и скъсаната връзка на образованието с бизнеса са сред основните ни тревоги. Силна държава, която да прави реални и успешни социални политики, може да има само когато институциите се върнат като партньор на бизнеса.

Това заяви в Панагюрище Трендафил Величков, водач на листа на Kоалиция „АБВ -Движение 21“ на среща с местното сдружение на предприемачите. На срещата, на която участва и четвъртият в листа Сергей Темелков, бяха обсъдени редица проблеми, сред които мерките за намаляване на административната тежест, справянето с корупцията и реформирането на данъчната система в посока справедливо разпределение на данъчната тежест и еднакви правила за всички в бизнеса.

Защита на местните производители и бизнес от нелоялната конкуренция на чужди корпорации и вериги, реализиране на проектите за индустриална зона „Родопи“ и създаване на икономическо портфолио на целия бизнес от областта бяха сред конкретните анагажименти, които представителите на Kоалиция „АБВ -Движение 21“ поеха пред предприемачите.

Публикувано на 16.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни