Връщат за ново обсъждане решението за „Социалния патронаж“ в Пазарджик

Facebook Twitter

Със заповед на областния управител Гинче Караминова от преди седмица се връща за ново обсъждане Решение №211 на Общински съвет – Пазарджик, относно възлагане управлението на социалната услуга „Домашен социален патронаж", местна дейност, на външен доставчик. Според Караминова в приетото решение е определен максимален месечен размер на разходите на един потребител на социалната услуга в размер на 109.58 лв., но липсват данни дали това е реалната издръжка на едно лице, ползващо социалната услуга, както изрично е записано в чл. 86, ал.2 от Закона за местните данъци и такси/ЗМДТ/. Решението било в противоречие и с чл. 92 от ЗМДТ, където е посочено, че доставчикът на социалната услуга се задължава да начисли, събере и внесе в общинския бюджет таксите, заплащани от потребителя до 25-то число на месеца, следващ този, за който се дължат.

Припомняме, че на пресконференция на 2 ноември, дадена от общинския съветник от АБВ Атанас Шопов стана ясно, че подготвят жалба до областния управител Гинче Караминова срещу приетото на последното заседание на ОбС решение за прехвърлянето на „Домашен социален патронаж" на частна фирма. По думите на Шопов при приемането му много неща са останали неизяснени. Ще се запази ли ценовата листа, която действа към настоящия момент, попита тогава съветникът. Според него не е ясно също ще ги има ли сегашните менюта за диабетици, хора, болни от подагра и т.н., както ще може ли потребителят да си избира менюто. Съветникът от АБВ е притеснен и дали няма да бъде поставен минимален ценови праг на месец, което ще накара много от болните и възрастни хора да се откажат от тази услуга.

АБВ-Пазарджик

Публикувано на 22.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи

АБВ България

АБВ-Стара Загора проведе областно събрание

АБВ България

На областна работна среща в Ракитово ПП АБВ сформира Обществен съвет, чиято задача е да бъде коректив на местната власт


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни