„АБВ-Движение 21” иска ревизия на приватизацията в Минерални бани

Facebook Twitter

Кандидатът за народен представител от Коалиция „АБВ- Движение 21” Хасково Лидия Чорбанова се срещна и разговаря с жителите на община Минерални бани. Събралите се хора в стилната българска механа споделиха нелекия си живот в малката подбалканска община, обитавана от смесен етнически тип население.

Една от болките на местните е , че в годините на т.нар. демокрация е унищожен Националния курорт Хасковски Минерални бани. И вместо лековитата минерална вода да се ползва за рехабилитация на болни от страната и чужбина, както е било навремето, сега на село поливат зарзавата си с нея. „Всички управлявали последните 27 години задружно се погрижиха да съсипят и опоскат до кокал оздравителните бази на нашите минерални извори. Нищо не остана”, сподели  Райко Шишков с Лидия Чорбанова. Почти за без пари станциите са приватизирани  и закрити,а  една от тях – 107 –годишната вила „Орел” си купил дори хасковски екс областен управител. Логично от курорта под родопския връх Аида си тръгнали туристите, нямало и желаещи да инвестират в нови оздравителни бази заради несигурността в подбалканската община. С годините и нашите хора избягаха в по-големия град, в чужбина, останахме старците тук да държим фронта, тъжно разказва Райко Шишков.

Съдействие за пълна ревизия на приватизацията в община Минерални бани поискаха присъстващите на срещата от представителите на Коалиция „АБВ- Движение 21”. Лидия Чорбанова заяви, че имат подкрепата й това да се случи.

„Ще работим за радикална реформа в съдебната система, за да създадем условия за ефективно разследване, обвинение и правораздаване. Без тях значителна част от бюджетните и европейските средства влизат в ръцете на мафиотски структури и служат за укрепване на задкулисните връзки и зависимости в политиката, правосъдието и медиите”, каза още водачката на листата на Коалиция „АБВ- Движение 21” –Хасково.

Информация: http://haskovo.topnovini.bg

Публикувано на 15.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни