„АБВ-Движение 21” иска ревизия на приватизацията в Минерални бани

Facebook Twitter

Кандидатът за народен представител от Коалиция „АБВ- Движение 21” Хасково Лидия Чорбанова се срещна и разговаря с жителите на община Минерални бани. Събралите се хора в стилната българска механа споделиха нелекия си живот в малката подбалканска община, обитавана от смесен етнически тип население.

Една от болките на местните е , че в годините на т.нар. демокрация е унищожен Националния курорт Хасковски Минерални бани. И вместо лековитата минерална вода да се ползва за рехабилитация на болни от страната и чужбина, както е било навремето, сега на село поливат зарзавата си с нея. „Всички управлявали последните 27 години задружно се погрижиха да съсипят и опоскат до кокал оздравителните бази на нашите минерални извори. Нищо не остана”, сподели  Райко Шишков с Лидия Чорбанова. Почти за без пари станциите са приватизирани  и закрити,а  една от тях – 107 –годишната вила „Орел” си купил дори хасковски екс областен управител. Логично от курорта под родопския връх Аида си тръгнали туристите, нямало и желаещи да инвестират в нови оздравителни бази заради несигурността в подбалканската община. С годините и нашите хора избягаха в по-големия град, в чужбина, останахме старците тук да държим фронта, тъжно разказва Райко Шишков.

Съдействие за пълна ревизия на приватизацията в община Минерални бани поискаха присъстващите на срещата от представителите на Коалиция „АБВ- Движение 21”. Лидия Чорбанова заяви, че имат подкрепата й това да се случи.

„Ще работим за радикална реформа в съдебната система, за да създадем условия за ефективно разследване, обвинение и правораздаване. Без тях значителна част от бюджетните и европейските средства влизат в ръцете на мафиотски структури и служат за укрепване на задкулисните връзки и зависимости в политиката, правосъдието и медиите”, каза още водачката на листата на Коалиция „АБВ- Движение 21” –Хасково.

Информация: http://haskovo.topnovini.bg

Публикувано на 15.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни