Милко Пенчев, водач в Добрич: Трябва да върнем държавата на гражданите

Facebook Twitter

Милко Пенчев - водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ за 8 МИР Добрич, пред Topnovini.bg:

Кои са основните приоритети за област Добрич, които ще отстоявате в парламента?

Основните приоритети, които касаят област Добрич, не могат да бъдат подредени по значимост, защото всеки от тях има своята важност. Да започнем с концесиите. Ние сме категорично против отдаването на концесия на всевъзможни дейности. Считаме, че политиката в тази сфера трябва да бъде коренно преразгледана. Давам за пример ситуацията от последните дни в мина „Оброчище”. Считам, че веднага трябва да бъде преразгледан въпросът защо трябва българската държава да отдава толкова много дейности на концесия. Наболял проблем за Добруджа е високата цена на водата, която плащаме. Считаме, че държавата трябва да остане и да е основния доставчик на комуналните услуги, като водоснабдяване и електроснабдяване. Добрич е потърпевш от процеса на приватизация. Ще бъдат ли предприети мерки във връзка с това?

Ние сме за мораториум върху приватизационните сделки с естествени монополи. Ще работим за създаване на комисия за преглед на всички приватизационни сделки и големите концесии. Добрич и областта са изключително потърпевши от процеса на приватизация, защото икономиката беше съсипана, благодарение на тези сделки.

Липсата на работа и ниските доходи са сред основните проблеми, които добруджанци поставят при срещите Ви. Какви мерки за преодоляването им предлага АБВ?

АБВ настоява да бъде възстановено прогресивното данъчно облагане. Считаме, че плоският данък е несправедлив. По отношение на корпоративния данък не възнамеряваме да правим промени. Нашето предложение е да бъде въведено прогресивно облагане на доходите на физическите лица. Това е система, която се прилага по цял свят и считаме, че е най-справедливата. Това означава, че 90% от българите ще плащат по-ниски данъци.

Социалната система също трябва да се промени. Като се започне от това да се осигури безплатен достъп за всички детски ясли и градини. Не са необходими много средства, но това е инвестиция в бъдещето на Българя. Затова считам, че ще преодолеем задълбочаването на бедността, неравенството в страната и това усещане за несправедливост у хората ще бъде преодоляно.

Земеделието е основен отрасъл за област Добрич. Какви мерки предлагате за неговото развитие?

За област Добрич, която винаги се е гордяла със земеделието, важно е радикално да се промени политиката в областта на земеделието, да се създаде фонд, който приоритетно ще кредитира земеделските отрасли, които са пренебрегнати в момента, защото, по ред причини, се развива само монокултурно земеделие. Ние ще работим за въвеждане на изискване до 30% от добитата у нас земеделска продукция да бъде преработвана в страната. Това ще стимулира леката и преработвателна промишленост и ще осигури заетост и в останалите региони. Трябва да се сложи край на това безобразие 80 % от земеделските субсидии да отиват у 5 % от производителите. Ние сме за възстановяване на традиционни производства и биоземеделие, като билкарство, етерични култури, бубарство, пчеларство. Искаме да има държавна подкрепа за интегриране на българските производители и гарантиране на инвестиции в преработката и пазарната реализация на земеделската продукция.

Какво отличава листата на „АБВ – Движение 21” и защо избирателите трябва да заложат на нея с номер 8 в бюлетината?

Средната възраст на кандидатите ни за народни представители е 43 години. Успели сме, за разлика от другите политически партии и формации, да осигурим представителност на всички общини от областта и по този начин да дадем гласност на въпросите, които вълнуват гражданите във всяка община от региона. Ние сме единствената коалиция, която има представител и от община Шабла. Листата е само от местни хора. Няма парашутисти, спуснати от София или другаде. Тя обединява хора – професионалисти в различни области. Хора с нужната компетентност, грамотност, хора, които са доказали себе си, и, най-вече, са отговорни към поетите обещания.

http://dobrich.topnovini.bg

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предлага в борбата с COVID-19 да бъде ангажиран медицинският персонал от детските градини и училищата, които в момента не работят, а децата са в режим на дистанционно обучение

АБВ България

Втори в Европа, макар и в минало време

АБВ България

ПП АБВ алармира: Във Варна и Варненско е на път да се повтори бедствието в Перник

АБВ България

Румен Петков получи юбилейно отличие от ЦКС

АБВ България

Д-р Емил Стоименов по ФОКУС: Борисов вдига предизборно лекарските заплати за срока на пандемията, залагайки капан на следващото правителство


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни