Петър Първанов: Осъзнавам отговорността, която поемам

Facebook Twitter

Осъзнавам отговорността, която поемам и която с всеки изминал ден става все по-голяма,каза пред членовете на КРИБ в Перник водачът на листата на  коалиция „АБВ – Движение 21” Петър Първанов.

Ние сме нови лица в политиката, млади, необременени хора, с енергия, заряд, без зависимости, със солидна професионална биография и авторитет, посочи той при представянето на листата и допълни: ”Имаме моралното право да искаме доверието на хората от региона да гласуват за нас. На всички ни омръзнаха провеждането на избори през няколко месеца. Крайно време е следващото правителство да изкара мандата си, оттам да се стабилизира икономиката и най-вече хората да си отдъхнат и  да живеят спокойно”.

Първанов  говори за главните акценти от предизборната програма – за въвеждане на необлагаем минимум при подоходното облагане, данъчни преференции за фирми, които инвестират в работниците си, отпадане на голяма част от лицензионните и разрешителните режими, намаляване на местните такси за услуги.

Членовете на УС на КРИБ в Перник зададоха много въпроси на водача на листата Петър Първанов. Сред тях бяха: да се дотира ли въгледобивът в България и как си обяснява той отказа на евродепутатите ни да гласуват „за” това.

Субсидията е затова, да не се вдига цената на въглищата и оттам цената на тока, каза Първанов. Увеличи ли се стойността на  електроенергията, ще  загуби бизнесът, населението – също. Ние трябва да защитаваме  икономиката във всичките й форми. Субсидията е добре дошла за един водещ отрасъл като въгледобива, каза Първанов. Според него евродепутатите са тези, които трябва да защитават интересите на държавата в Европарламента.

Членовете на УС на КРИБ поискаха да чуят мнението на Петър Първанов по отношение на референдума за добива на злато в Трън.Инвестициите са нужни за развитието на пограничните райони. Ние, от коалиция”АБВ-Движение 21”,сме за това да се развиват тези региони в рамките на законовите  разпоредби, при съобразяването на екологичните  норми и ясна гаранция за рекултивация.

Петър Първанов отново подчерта, че е крайно време да има постоянна данъчна политика, която да предполага предвидимост и стабилност при инвестициите. Подобряването на бизнес климата в страната е един от основните ни приоритети, подчерта водачът на листата от коалиция ”АБВ-Движение 21”.

„Вие имате опита и споделяте добри бизнес практики, а ние сме отворена коалиция, която приема иновативни идеи”, обърна се Първанов към членовете на КРИБ. Те от своя страна изразиха становище, че законите в страната трябва да се правят от браншовите организации, а не от политиците.

В края на срещата двете страни бяха единодушни, че взаимно могат да си помагат и да постигат успехи не само в бизнеса, но и да променят държавата в положителна насока.

Публикувано на 22.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни