Предизборната среща с Татяна Дончева, Константин Проданов и Георги Първанов препълни залата на Двореца в Перник

Facebook Twitter

Предизборна среща на коалиция „АБВ-Движение 21“ в Перник изпълни до краен предел театралната зала на Двореца на културата и събра заедно с перничани президента на РБългария, идеолог и създател на партия АБВ Георги Първанов, настоящия председател на АБВ Константин Проданов и лидера на „Движение 21“ Татяна Дончева.

С Втория валс на Шостакович бе сложено началото. Продължението бе известното танго на Гардел /от филма „Ухание на жена“/ от музиканти от камерен оркестър „Орфей“, след което на сцената се качи Татяна Дончева и с цигулка в ръка продължи да свири тангото под аплодисментите на залата. После лидерът на Движение-21 метафорично обясни: "Тангото е синоним на партньорство и е чудесно за партньор да имаш ясен и предвидим човек. Георги Първанов знае, че аз съм непредвидима и че ако партнирам на някого, това дава много  шансове на двойката. Защото да имаш  за политически противник някакви скучни и предварително прогнозируеми хора е много леко. Нашият съюз на двете партии не е роден леко, но е роден от хора, които разбират от политика, могат да я правят и са наясно, че в този момент на България е нужен коректив и здрава посока".

"Голяма мъка им е вмомента на социолозите как да ни извадят от играта, защото искат коалиция на ГЕРБ с БСП, където невежите хора лесно могат да бъдат управлявани", каза Дончева и добави: "Ние въобще не можем да бъдем управлявани от такива хора, защото достатъчно много сме били в кухнята, знаем кой кой е и какво можем да очакваме. България има нужда от коректив като нашата коалиция и алтернатива от хора без илюзии, които знаят политическата цена, която България трябва да плати ако се управлява от невежи хора".

Президентът Георги Първанов посочи, че в тази кампания ставаме свидетели на невероятни обещания. Той ще даде жълтата фланелка на човека с най-странното, най-крайното обещание. "Засега води една дама, която обеща за отрицателно време да станем 8 млн. души и всичките – богати", каза Първанов.

Той припомни, че това което обещават ГЕРБ и БСП, АБВ вече са го правили. "Ивайло Калфин започна битката за минималната работна заплата и срещна жесток отпор от тогавашния финансов министър и сегашен радетел за същото Владислав Горанов. Сега те казват 650 лв. МРЗ, но преди по-малко от 2 г. не даваха да се издума за 480 лв.", посочи Първанов.

"Когато от БСП казват че ще създадат фонд за подпомагане на бизнеса, не забравяйте, че по идея на АБВ в програмата на досегашното правителство беше записано създаването на такъв инвестиционен фонд с 1 млрд лв., за да може да се подпомага бизнеса и особено иновативният, пипомни президентът и подчерта, че всички набеляни мерки от коалицията са с точен разчет откъде да се вземат нужните средства за реализирането им. Модерните вляво сме, не само защото сме артистични, а и защото предлагаме модерна и последователна визия за лявата политика", каза още Георги Първанов.

"Този отбор тръгва със силна, ясна и работеща програма за Перник и региона, която включвавъзраждането на Перник като индустриален център", каза той за 7-членната листа с №8.  После похвали водача: "Голям човек е Петър Първанов-  с каквото се е захванал, го е довел докрай въпреки младостта си".

Водачът на листата на 14 Пернишки МИР Петър Първанов представи 7-членната листа на коалиция „АБВ-Движение 21“, съставена от млади, образовани, почтени и успели личности. След него е Александрина Костадинова, следвана от Лъчезар Лазов, Данила Бонева, Радостина Костова, Денислав Серафимов и Антон Постолов.

Лидерът на АБВ Константин Проданов приветства присъстващите от града на железните хора, като им каза, че е виждал толкова пълна зала от времето когато е бил китарист в рок група.

"Боли ме от това което виждам и в Перник, и в България, защото сме бледа сянка и на града, който беше, и на величавата някога държава. Разрухата е ужасяваща и в този смисъл идеята на възраждането на България е много актуална днес, заяви Проданов. Перник може да даде много добър тонт в това отношение, защото, за да изградим наново страната си, ни трябва здрава арматура, а тук знаят как да я коват", каза той.

"Напук на воя на всички платени социолози и врачки и гибелта, която ни вещаят преди всеки избор, ние за пореден път ще ги опровергаем и не просто ще бъдем в следващия Парламент, но и ще бъдем незаобиколим фактор", каза Проданов и добави: "Ще дам всичко от себе си това да се случи".

На финала обичаната Тони Димитрова изпълни любими парчета за настроениеето на всички и цялата зала пя заедно с нея.

Информация на Perniktoday.net

 

 

  • pernik.2.jpg

  • pernik.3.jpg

  • pernik.4.jpg

  • pernik.5.jpg

  • pernik.6.jpg

  • pernik.7.jpg

  • pernik.8.jpg

  • pernik.9.jpg

Публикувано на 14.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни