Предизборната среща с Татяна Дончева, Константин Проданов и Георги Първанов препълни залата на Двореца в Перник

Facebook Twitter

Предизборна среща на коалиция „АБВ-Движение 21“ в Перник изпълни до краен предел театралната зала на Двореца на културата и събра заедно с перничани президента на РБългария, идеолог и създател на партия АБВ Георги Първанов, настоящия председател на АБВ Константин Проданов и лидера на „Движение 21“ Татяна Дончева.

С Втория валс на Шостакович бе сложено началото. Продължението бе известното танго на Гардел /от филма „Ухание на жена“/ от музиканти от камерен оркестър „Орфей“, след което на сцената се качи Татяна Дончева и с цигулка в ръка продължи да свири тангото под аплодисментите на залата. После лидерът на Движение-21 метафорично обясни: "Тангото е синоним на партньорство и е чудесно за партньор да имаш ясен и предвидим човек. Георги Първанов знае, че аз съм непредвидима и че ако партнирам на някого, това дава много  шансове на двойката. Защото да имаш  за политически противник някакви скучни и предварително прогнозируеми хора е много леко. Нашият съюз на двете партии не е роден леко, но е роден от хора, които разбират от политика, могат да я правят и са наясно, че в този момент на България е нужен коректив и здрава посока".

"Голяма мъка им е вмомента на социолозите как да ни извадят от играта, защото искат коалиция на ГЕРБ с БСП, където невежите хора лесно могат да бъдат управлявани", каза Дончева и добави: "Ние въобще не можем да бъдем управлявани от такива хора, защото достатъчно много сме били в кухнята, знаем кой кой е и какво можем да очакваме. България има нужда от коректив като нашата коалиция и алтернатива от хора без илюзии, които знаят политическата цена, която България трябва да плати ако се управлява от невежи хора".

Президентът Георги Първанов посочи, че в тази кампания ставаме свидетели на невероятни обещания. Той ще даде жълтата фланелка на човека с най-странното, най-крайното обещание. "Засега води една дама, която обеща за отрицателно време да станем 8 млн. души и всичките – богати", каза Първанов.

Той припомни, че това което обещават ГЕРБ и БСП, АБВ вече са го правили. "Ивайло Калфин започна битката за минималната работна заплата и срещна жесток отпор от тогавашния финансов министър и сегашен радетел за същото Владислав Горанов. Сега те казват 650 лв. МРЗ, но преди по-малко от 2 г. не даваха да се издума за 480 лв.", посочи Първанов.

"Когато от БСП казват че ще създадат фонд за подпомагане на бизнеса, не забравяйте, че по идея на АБВ в програмата на досегашното правителство беше записано създаването на такъв инвестиционен фонд с 1 млрд лв., за да може да се подпомага бизнеса и особено иновативният, пипомни президентът и подчерта, че всички набеляни мерки от коалицията са с точен разчет откъде да се вземат нужните средства за реализирането им. Модерните вляво сме, не само защото сме артистични, а и защото предлагаме модерна и последователна визия за лявата политика", каза още Георги Първанов.

"Този отбор тръгва със силна, ясна и работеща програма за Перник и региона, която включвавъзраждането на Перник като индустриален център", каза той за 7-членната листа с №8.  После похвали водача: "Голям човек е Петър Първанов-  с каквото се е захванал, го е довел докрай въпреки младостта си".

Водачът на листата на 14 Пернишки МИР Петър Първанов представи 7-членната листа на коалиция „АБВ-Движение 21“, съставена от млади, образовани, почтени и успели личности. След него е Александрина Костадинова, следвана от Лъчезар Лазов, Данила Бонева, Радостина Костова, Денислав Серафимов и Антон Постолов.

Лидерът на АБВ Константин Проданов приветства присъстващите от града на железните хора, като им каза, че е виждал толкова пълна зала от времето когато е бил китарист в рок група.

"Боли ме от това което виждам и в Перник, и в България, защото сме бледа сянка и на града, който беше, и на величавата някога държава. Разрухата е ужасяваща и в този смисъл идеята на възраждането на България е много актуална днес, заяви Проданов. Перник може да даде много добър тонт в това отношение, защото, за да изградим наново страната си, ни трябва здрава арматура, а тук знаят как да я коват", каза той.

"Напук на воя на всички платени социолози и врачки и гибелта, която ни вещаят преди всеки избор, ние за пореден път ще ги опровергаем и не просто ще бъдем в следващия Парламент, но и ще бъдем незаобиколим фактор", каза Проданов и добави: "Ще дам всичко от себе си това да се случи".

На финала обичаната Тони Димитрова изпълни любими парчета за настроениеето на всички и цялата зала пя заедно с нея.

Информация на Perniktoday.net

 

 

  • pernik.2.jpg

  • pernik.3.jpg

  • pernik.4.jpg

  • pernik.5.jpg

  • pernik.6.jpg

  • pernik.7.jpg

  • pernik.8.jpg

  • pernik.9.jpg

Публикувано на 14.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни