Федерацията на женските клубове на ПП АБВ преизбра за свой председател Невена Стоянова

Facebook Twitter

Федерацията на женските клубове на ПП АБВ преизбра за свой председател Невена Стоянова по време на състоялото се на 2 и 3 декември в Габрово Второ национално-отчетно събрание на организацията, в което участваха 85 делегати и гости.

По време на форума Стоянова отчете двугодишния период на дейност на федерацията, белязан от динамиката в обществено-политическия живот в страната, проведените местни, президентски и предсрочни парламентарни избори, както и два референдума.

„Жените в АБВ, с присъщата им рефлективност и политическа зрялост, бяха на нивото на предизвикателствата пред партията ни. На крехката структура на ФЖК се наложи да проходи и да се развива в интересни времена, а както знаете, с интересни времена древните китайци са проклинали враговете си. За нас, които минахме този път заедно, той беше изпитание, но това че и днес, след възходите и проблемите, след доверието и отхвърлянето, отново сме тук, заедно, говори много – за чувството ни за политическа принадлежност и достойнство, за силата на принципите ни, за нашата политическа безкомпромисност и не по-малко за уважението и съпричастността, които взаимно изпитваме“, посочи в отчетния си доклад Невена Стоянова.

„Федерацията има реален принос за организационното и идейно-политическото обезпечаване на работата на партията. Резултатите от местните избори през 2015 г. затвърдиха женското присъствие на АБВ – 14 жени са избрани за кметове на населени места, а 30 – за общински съветници от АБВ и коалиции. Това мотивира и обнадеждава жените за равноправното им приемане в партията и падането на т.нар. стъклен таван в партийното кариерно израстване“, допълни тя.

Стоянова посочи още, че успоредно с активното участие в предизборните кампании на местно и национално ниво женските клубове са работили и за активизиране на структурите и изграждането на нови, за разработването на действени политики в областта на равенството на половете и практическото им прилагане, за консолидиране около благородни каузи с национална значимост. Реализирани са събития под мотото: “Да съхраним българските традиции“, “Историята, каквато е“, “Успелите българки“. В центъра на проведените дискусии са поставени темите за жени и деца, пострадали от насилие, проблемите на децата с дислексия, помощта за техните родители и преподаватели. В цялата страна са организирани множество благотворителни и тематични изложби и кулинарни демонстрации, а с набраните средства са подпомогнати крайно нуждаещи се и болни хора.

В критичен дух Невена Стоянова посочи и пропуските, които женската организация на АБВ е допуснала през последните две години. „Сякаш улисани в центробежната сила на предизборните кампании не успяхме да използваме рационално експертния потенциал, с който разполагаме. Някои от политическите теми и инициативи, на които поставихме началото, не можахме да продължим във времето. Не съумяхме да използваме пълноценно и възможностите, които съществуваха докато АБВ имаше участие в законодателната и изпълнителна власт.“

Като част от бъдещата работа Невена Стоянова посочи, че ще продължат активните контакти с партия „Единна Русия” - размяна на делегации от жени от двете партии, срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт и на ръководни партийни постове за запознаване със структурата на женските клубове и с тяхната дейност, организиране на общи форуми, конкурси за деца, обмен на добри практики от партийния живот в областта на предизборните кампании. „В това политическо време остро се нуждаем от лидери с положителен пример на всяко ниво, от лидери с визия, лидери-мотори, които да увличат след себе си, лидери, компетентни в специфични области и с висок морал. Призовавам Ви, мили дами, да бъдем на нивото на промяната, която бихме искали да направим,“ завърши доклада си тя.

По време на форума бе избран и нов 9-членен Изпълнителен Съвет на Федерацията на женските клубове на ПП АБВ в състав: Невена Стоянова, Маргаритка Карпачева, Донка Димитрова, Илинка Никифорова, Даниела Николова, Детелина Кьосова, Лиляна Илиева, Веса Георгиева и Ирена Михайлова.

Дамите получиха подкрепата на председателя на ПП АБВ Константин Проданов, който ги увери, че всяка тяхна идея и инициатива ще бъдат подкрепени. Лидерът на политическата формация подчерта, че женската организация много добре допълва облика на АБВ и добави, че очаква широка дискусия по проблеми със социална чувствителност - социалната справедливост, демографията, образованието, здравеопазването.

Публикувано на 05.12.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ представи предизборната си платформа

АБВ България

Маргарита Любенова е водачът на листата на ПП АБВ Ловеч

АБВ България

Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово

АБВ България

Д-р Стоименов в ЕВРОКОМ: Пандемията ни показа истинската картина на здравната система (ВИДЕО)

АБВ България

Стойно Чачов бе представен като водач на листата на ПП АБВ на 13 МИР в Пазарджик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни