Лъчезар Никифоров: Гласувах за най-подготвените

Facebook Twitter

Гласувах за най-подготвената  професионално кандидат- президентска двойка. Това заяви народният представител от ПП АБВ Лъчезар Никифоров веднага след като пусна вота си в НЧ „Елин Пелин" в Перник. Той беше един от първите гласоподаватели в секцията и се пошегува с комисията с римската максима: „Който е първи по време, той е първи и по право".

По думите на Никифоров президентската институция по нашата действаща Конституция е доста важна. „Президентът е човека, който обявява война и мобилизация, той е човека, който назначава висшите офицери в българската армия, той е човека, който назначава дипломатите" , обясни Никифоров.

„ Президентската институция е особено важна, дори съм привърженик на Президентската република, като по-модерна форма на управление", коментира още Никифоров – като познаващ конституционното право.

Народният представител гласува и за референдума на Слави Трифонов. Той смята, че въпросите на пръв поглед изглеждат популистки,но всъщност те са важни. 

„Смятам, че за задължителното гласуване е временна форма с цел създаване на демократически навици и българите да почнат  да гласуват. В Швейцария например повече от въпросите се решават с референдуми. Що се касае за прекия избор на народни представители , моето мнение,  е  че тази мажоритарна система я няма никъде. За намаляването съм и на партийните субсидии", заяви Никифоров . 

АБВ-Перник

Публикувано на 06.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението на правителството за F-16 и за мораториум върху сделката с изтребителите

АБВ България

Румен Петков в Шумен: ПП АБВ е в готовност за диалог за формиране на местни коалиции, на принципна основа, сериозна аргументация и с много ясен ляв - лявоцентристки профил

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни