Позиция на АБВ-Младежи за реалните предизвикателства пред младите хора в България

Facebook Twitter

ДО: МО в БСП и МГЕРБ

 

Уважаеми автори на Отворени писма,

Адмирирайки целта Ви да бъдете чути и отразени, ние от АБВ-Младежи ще се опитаме да припомним каузите, зад които май трябваше да стоят Вашите писма. Основна мисия на всяка една младежка политическа организация е да постави проблемите на младите хора на дневен ред и да помогне в разрешаването им, като „облече" в конкретни решения труда и идеите на младежите, които е обединила. Може би е време да си припомним някои от основните проблеми на младите хора у нас, а именно неравенство в доходите, дискриминация, бедност, съхранение на българщината, липса на прозрачност в действията на правителството, некачествено образование и липса на икономически възможности в родния край.

Според ООН точно в 14:07 ч. на 29.06.2018 г. населението на Родината ни е станало 6 999 999 души. Преди няколко месеца пък БАН обяви, че до 2040 година около 25% от българското население ще изчезне. Точно заради всички гореописани проблеми АБВ-Младежи стартирахме още преди година дългосрочна национална кампания под надслов „Оставам в България”. Целта ни е младите хора да имат желание да останат у нас, като им се предложи реална възможност за реализация, смислена заетост, работа, която да ги удовлетворява интелектуално и материално. Искрено се радваме, като виждаме как и други политически организации, сред които и вие, предприемат различни инициативи под нашия слоган и по примера на кампанията ни.

Активните млади хора в страната са изключително малко. Значителна част от тях обаче са членове на младежките политически органзации, а едни от най-големите сте именно Вие - МО в БСП и МГЕРБ. Затова и ние от АБВ-Младежи изразяваме учудването си, че вместо като отговорни и активни младежи да станете както в рамките на Вашите партии, така и най-вече сред връстниците си и да говорите открито за изчезването на българската нация, Вие за съжаление влизате в евтина махленска схватка един с друг.

В края на 2017 г. като част от кампанията ни „Оставам в България" АБВ-Младежи организирахме футболен турнир под надслова „Спортът сплотява”, който събра в една зала 6 от най-големите младежки политически организации в страната.  С него всички ние показахме, че политическият спорт не е противопоставяне. Той е екипна игра, когато сме обединени от общи цели и че ние сме поколението, което има потенциал да покаже нов морал в политиката. Подписаната в началото на годината Харта за ролята на младите в борбата срещу насилието, агресията и езика на омраза е нашият ангажимент да полагаме системни усилия за възпитаване у подрастващите на социални умения и нагласи, които не допускат насилие във взаимоотношенията. Затова и сега си позволяваме да Ви припомним, уважаеми приятели, че нашите общи цели са да променим обществото и да убедим младите да останат в България. Вярваме, че заедно ще успеем!

 

11.07.2018                                                                                   С Уважение,

Гр.София                                                                                    Екипът на АБВ-Младежи

Публикувано на 12.07.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ представи предизборната си платформа

АБВ България

Маргарита Любенова е водачът на листата на ПП АБВ Ловеч

АБВ България

Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово

АБВ България

Д-р Стоименов в ЕВРОКОМ: Пандемията ни показа истинската картина на здравната система (ВИДЕО)

АБВ България

Стойно Чачов бе представен като водач на листата на ПП АБВ на 13 МИР в Пазарджик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни