Марин Киров пред стотици симпатизанти в Шумен: Хората са цинични към държавността, към политиците, към съдебната система, защото им липсва справедливост и добро управление

Facebook Twitter

Заместник-председателят на АБВ и водач на листата на АБВ-Движение 21 в Шумен събра на едно място водачите на листи целия североизточен регион.

Залата на читалище „Добри Войников“ побра два пъти повече души от капацитета си, а хората дълго време влизаха на опашки.

Пред събралото се множество Киров заяви:

„За мен е чест да водя листата на Коалиция АБВ – Движение 21 в Шумен, тук е изиграна първата театрална постановка в България, тук първият храм е построен още по времето на османската империя.

 Познавам местните проблеми добре, ще работя с целия си хъс и енергия, за да ги преодолеем. Нито аз, нито някой от моето семейство, приятели и коалиция не е участвал в разграбването на Шумен. За мен проектите в Шумен не са просто пари, които да бъдат усвоени. За мен е важно, всеки един проект (пречиствателната станция, спортната зала), всяко ново предприятие, да означава едно: добре платена работа, масов спорт, образование, здраве, грижа за младите семейства, за пенсионерите, за хората с увреждания, за хората в риск.

Закриваме една силна кампания, силна в цяла България.

В област Шумен, това е поредното мероприятие на което се събираме няколко стотин души да си говорим за политика, за модерна, но и автентична лява политика, с грижа за хората и за бизнеса. Имахме мероприятия символи: тук в Шумен гледахме постановката Големанов, няма да допуснем големановци в политиката – хора искащи пост и власт, във Велики Преслав проведохме волейболен турнир, които аз нарекох „Турнир Родина“, срещу уредения мач в политиката, в Нови пазар разговаряхме за новите лица в политиката, за силните региони и самоуправлението на местните общности. През цялото време с екипа от листата не просто агитирахме, ние не бяхме се събрали, за да коментираме проблеми – ние търсихме решения.

За мен е огромна чест да поканя присъстващите от моята листа: Магдалена Боева, Яница Йорданова, Кирил Кирилов, Милена Добрева, Христо Йорданов. За мен е удоволствие да обява и да поканя тук присъстващиите водачите на листи във Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Русе – Кирил Цочев, Николай Илчев, Йорданка Георгиева, Кристиян Калчев, Доц. Георги Кючюуков, Милко Пенчев. Това е нашият екип от Търново до Варна. Това, което говорих и ще говоря за кампанията тук се отнася за колегите от другите области.

Всички хора тук – и листите и  вие в залата, сте Хора, тежащи на мястото си. През дните на кампанията вие дадохте времето си и част от живота си, за да постигнем резултат. Благодаря ви! Благодаря на президента Първанов, един човек с който се запознах пред няколко години и който повярва в мен и инвестира цялата си мъдрост и човещина.

У нас хората са цинични към държавността, към политиците, към съдебната система. И никой не казва защо е така или просто отговорът не е удобен. Казвам ви, хората са цинични, защото им липсва справедливост, добро управление и държавност. Другите държави ни провокират, защото им позволяваме.  Ние не вървим просто по стъпките на промяната, ние заедно показваме постъпките (действията) на промяната – как човек трябва да мисли и да действа, за да промени средата в която живее.  

Няма да си затворим очите пред сценария, който ни разиграват – две партии да се редуват във власт и управление, все едно сме крепостници, а през това време да се появява новия спасител.

По време на кампанията говорихме  за правосъдието, за неравенствата и за това как да преодолеем бедността, как да накараме работодателя да цени труда ни, а държавата да се грижи за работодателя и за нас. Интересно е нови за политиката хора да поемат отговорността, да върнат в употреба понятията и ценностите: родолюбие, равенство, справедливост, достоен живот.

Това, че не ни хвалят и ни е трудно, не означава че вие не сте качествени хора. Ние просто трябва да дадем най-доброто от себе си! Другите могат  заядливо да ни питат колко членове имаме в Шумен, колко общински съветника, да се опитват да ни кажат къде сме, но не могат да ни кажат къде отиваме, защото ние сме се отправили към победа!

Колко от другите партии казаха на гражданите: ние можем още първата седмица да внесем закон за гражданския фалит, можем веднага да започнем ревизия на изпълнителния процес.

Няколко десетки срещи с граждани, няколко публични дебата с опонентите, десетки позиции в местните медии по най-наболялите за Шумен и България теми, не просто като коментатори, а като хора, които ще намерят решение.

Социолозите вече не могат да крият, признават, има ни! Нашата парламентарна група има своето солидно място в Народното събрание.

Остават два дни, ще работим най-активно. Днес имаме масови мероприятия в цялата страна, най-масовото ни  мероприятие на което сме поканили над 200 000 човека е в неделя на 26 март с номер 8.

Ще победим не просто с численост, а с младост, опит и умения!“

 

Пресцентър АБВ-Движение 21  Шумен

  • kirov.zakrivane.2.jpg

  • kirov.zakrivane.3.jpg

  • kirov.zakrivane.4.jpg

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предлага в борбата с COVID-19 да бъде ангажиран медицинският персонал от детските градини и училищата, които в момента не работят, а децата са в режим на дистанционно обучение

АБВ България

Втори в Европа, макар и в минало време

АБВ България

ПП АБВ алармира: Във Варна и Варненско е на път да се повтори бедствието в Перник

АБВ България

Румен Петков получи юбилейно отличие от ЦКС

АБВ България

Д-р Емил Стоименов по ФОКУС: Борисов вдига предизборно лекарските заплати за срока на пандемията, залагайки капан на следващото правителство


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни