Марин Киров: Шумен се развива въпреки държавата

Facebook Twitter

Водя най-добрата листа в Шумен. В нея има политици от ново поколение, съвършено различни от представителите на статуквото. Хора с опит, отърсени от предразсъдъци. Нашата организация е стабилна, отиваме на избори единни, за да победим и да защитим интересите на областта, на нейните жители и на левия  избирател. Познавам добре проблемите на града и региона, те имат решения. Това заяви по време на провела се в града среща със симпатизанти  зам.-председателят на ПП АБВ и водач на листата на коалиция „АБВ Движение 21“ за 30 МИР – Шумен  Марин Киров. Сред приоритетите на обединението той посочи родолюбието, борбата с бедността, неравенствата и експлоатацията на работниците, продължаването на реформата в правосъдието по отношение на прокуратурата, борбата с корупцията и сектора ЧСИ. Акцентът, според него, са автентични леви ценности, насочени към подобряване качеството на живот.  „Шумен е с най-бърз темп на икономическо развитие, но има парадокс, тук държавата само взима и нищо не дава. Типичен пример за това как градът и областта се развиват сами, въпреки държавата. Тук се изграждат предприятия, производства, потребява се повече електрическа енергия за нуждите на бизнеса от Варна, но данъците потъват към държавната хазна. Държавата е мащеха за Шумен и няма план, стратегия за развитието на региона. В Шумен успешно се развива Индустриална зона, но не бива да допускаме да се превърне като тази в Пловдив и да изсмуче малките общини от областта и не само. Напротив, трябва да осигурим транспортен достъп до тук така, че да не се случва разселване от други населени места. Трябва да следваме европейските модели.“

„В Шумен се случват и добри неща, ето например ще се изгради спортна зала. Но има и няколко сериозни проблема, които незабавно трябва да бъдат решени. Бюджетът на общината е обременен от облигационни задължения понеже се е наложило да се теглят заеми за асфалтиране. Това  имам предвид, когато казвам, че държавата само взема от града и областта, които имат нужда от изграждане на пречиствателна станция за питейна вода. Абсурдно е при наличие на проект и осигурен терен тя да не се строи с аргумент липсата на  финансиране. Трябва да се  потърси или сериозно европейско финансиране, но с минимална вноска от общината, или партньорство с държавата. Не можем да не отбележим  още и високата цена на водата, оправдавана с  проблеми по трасето и липси. Ние ще защитаваме Шумен пред КЕВР, за да се намери решение и гражданите да не плащат за това, че някой не си е свършил работата“, заяви още Киров.

Според зам.-председателя на АБВ ако регионите са окрупнени и има реална децентрализация и повече свобода в управлението за  местната власт, с подобни проблеми самият регион би се справял много лесно. Той подчерта, че  Шумен е и мястото, където чрез четири лентов скоростен път да се свърже Южна със Северна България – Турция с Европа.Трасето може да е по оста Лесово – Ямбол-Карнобат- Рижки проход – Шумен  Силистра.

Като ключови за региона Киров открои още няколко въпроса.  „Шумен изостава в образованието. Проблем, за който трябва да се търси национално решение чрез спиране на порочната практика парите да следват ученика. Средствата за образование трябва да се обвържат с качество. На следващо място окръжната болница е обезкървена от към дейности. Апетитните пътеки отиват към частните лечебни заведения, което означава, че рано или късно някой ще предложи нейното закриване. Не на последно място по важност в района има няколко малки съдилища, които по новата съдебна карта биха били закрити. Няма да подкрепим прибързаното закриване на районните съдилища, ако това ще постави под въпрос и съществуването на Административния съд в града“.

В заключение Марин Киров обобщи, че коалицията се обръща към левия избирател в областта и ще търси решения за проблемите на младия и работещ човек, на възрастните хора и хората в неравностойно положение. Ще бъдат предложени и мерки за значителни облекчения за малкия и среден бизнес, особено в административно отношение. Работодателите ще бъдат насърчавани да  инвестират в квалификацията на своите служители така, че да могат да повишат доходите им от труд. 

Пресцентър ПП АБВ

Публикувано на 25.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни