Марин Киров: Шумен се развива въпреки държавата

Facebook Twitter

Водя най-добрата листа в Шумен. В нея има политици от ново поколение, съвършено различни от представителите на статуквото. Хора с опит, отърсени от предразсъдъци. Нашата организация е стабилна, отиваме на избори единни, за да победим и да защитим интересите на областта, на нейните жители и на левия  избирател. Познавам добре проблемите на града и региона, те имат решения. Това заяви по време на провела се в града среща със симпатизанти  зам.-председателят на ПП АБВ и водач на листата на коалиция „АБВ Движение 21“ за 30 МИР – Шумен  Марин Киров. Сред приоритетите на обединението той посочи родолюбието, борбата с бедността, неравенствата и експлоатацията на работниците, продължаването на реформата в правосъдието по отношение на прокуратурата, борбата с корупцията и сектора ЧСИ. Акцентът, според него, са автентични леви ценности, насочени към подобряване качеството на живот.  „Шумен е с най-бърз темп на икономическо развитие, но има парадокс, тук държавата само взима и нищо не дава. Типичен пример за това как градът и областта се развиват сами, въпреки държавата. Тук се изграждат предприятия, производства, потребява се повече електрическа енергия за нуждите на бизнеса от Варна, но данъците потъват към държавната хазна. Държавата е мащеха за Шумен и няма план, стратегия за развитието на региона. В Шумен успешно се развива Индустриална зона, но не бива да допускаме да се превърне като тази в Пловдив и да изсмуче малките общини от областта и не само. Напротив, трябва да осигурим транспортен достъп до тук така, че да не се случва разселване от други населени места. Трябва да следваме европейските модели.“

„В Шумен се случват и добри неща, ето например ще се изгради спортна зала. Но има и няколко сериозни проблема, които незабавно трябва да бъдат решени. Бюджетът на общината е обременен от облигационни задължения понеже се е наложило да се теглят заеми за асфалтиране. Това  имам предвид, когато казвам, че държавата само взема от града и областта, които имат нужда от изграждане на пречиствателна станция за питейна вода. Абсурдно е при наличие на проект и осигурен терен тя да не се строи с аргумент липсата на  финансиране. Трябва да се  потърси или сериозно европейско финансиране, но с минимална вноска от общината, или партньорство с държавата. Не можем да не отбележим  още и високата цена на водата, оправдавана с  проблеми по трасето и липси. Ние ще защитаваме Шумен пред КЕВР, за да се намери решение и гражданите да не плащат за това, че някой не си е свършил работата“, заяви още Киров.

Според зам.-председателя на АБВ ако регионите са окрупнени и има реална децентрализация и повече свобода в управлението за  местната власт, с подобни проблеми самият регион би се справял много лесно. Той подчерта, че  Шумен е и мястото, където чрез четири лентов скоростен път да се свърже Южна със Северна България – Турция с Европа.Трасето може да е по оста Лесово – Ямбол-Карнобат- Рижки проход – Шумен  Силистра.

Като ключови за региона Киров открои още няколко въпроса.  „Шумен изостава в образованието. Проблем, за който трябва да се търси национално решение чрез спиране на порочната практика парите да следват ученика. Средствата за образование трябва да се обвържат с качество. На следващо място окръжната болница е обезкървена от към дейности. Апетитните пътеки отиват към частните лечебни заведения, което означава, че рано или късно някой ще предложи нейното закриване. Не на последно място по важност в района има няколко малки съдилища, които по новата съдебна карта биха били закрити. Няма да подкрепим прибързаното закриване на районните съдилища, ако това ще постави под въпрос и съществуването на Административния съд в града“.

В заключение Марин Киров обобщи, че коалицията се обръща към левия избирател в областта и ще търси решения за проблемите на младия и работещ човек, на възрастните хора и хората в неравностойно положение. Ще бъдат предложени и мерки за значителни облекчения за малкия и среден бизнес, особено в административно отношение. Работодателите ще бъдат насърчавани да  инвестират в квалификацията на своите служители така, че да могат да повишат доходите им от труд. 

Пресцентър ПП АБВ

Публикувано на 25.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи

АБВ България

АБВ-Стара Загора проведе областно събрание

АБВ България

На областна работна среща в Ракитово ПП АБВ сформира Обществен съвет, чиято задача е да бъде коректив на местната власт


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни