31 годишният доктор по право и зам.-председател на АБВ Марин Киров води листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Шумен

Facebook Twitter

31 годишният доктор по право и зам.-председател на АБВ по организационната дейност Марин Киров води листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ в Шумен. „Повеждам една сериозна листа с млади хора, експерти. Листа, която не противопоставя възрастови генерации, а напротив, намерен  е добър баланс и ние ще почерпим опит от своите колеги.  Листа, която има и добро регионално представителство. Ние се противопоставяме  на ширещия се популизъм – националистически и социален. На обещанията без покритие. За нас  патриотизмът е родолюбие, а не на противопоставяне на базата на религия или етнически произход“, заяви той.

Сред приоритетите на коалицията Киров изреди намирането на решения за наболелите регионални проблеми, борбата с бедността и неравенството.  „Недопустимо е България да бъде рекламирана пред чуждите инвеститори като страна с евтина работна ръка. Шумен се развива бързо икономически. Искаме да осигурим транспортен достъп до града. Приоритет е и изграждането на Пречиствателна станция, но тук своя роля има и държавата, която ако се наложи ще търси и европейско финансиране. Похвално е, че има Индустриална зона, която трябва да трябва да даде възможност на целия регион да се развие. Шумен е и мястото, където чрез четири лентов скоростен път да се свърже Южна със Северна България – Турция с Европа.Трасето може да е по оста Лесово – Ямбол-Карнобат- Рижки проход – Шумен  Силистра“

Зам.-председателят на АБВ постави акцент и върху  съдебната реформа. По думите му нейната цел трябва да бъде осигуряването на  бързо и справедливо правосъдие. Във връзка с темата той коментира и предложенията за закриване на регионални съдилища като посочи, че такова  решение е много дискусионно, крие рискове и  може да бъде взето за сметка на справедливостта. В изложението на Киров бе засегнат и въпросът с необходимостта от Закон за гражданските фалити. Той посочи, че има готовност да внесе законодателни предложения за регулации на сектора, които да пресекат злоупотребите.

„Листата, в която фигурират осем представители  от двете политически сили, бе официално регистрирана днес в Районната избирателна комисия на област Шумен“, съобщи пред медиите областният председател на АБВ Пламен Петков.  Второто място в нея  се заема от общинския председател на АБВ в Каспичан и общински съветник в града Магдалена  Боева-Тодорова. На трето място и четвърто място в нея са  представителят  на „Движение 21“  и бивш директор на МБАЛ – Шумен Юлия Илиева и Яница Ивайлова Йорданова, заместник-председател на младежката организация на АБВ за областта. На пета и шеста позиция са кметът на ПП АБВ в с. Мадара Кирил Кирилов и д-р Милена Добрева от „Движение 21“. Седми в подредбата е  Деян  Михнев от квотата на Движение-21, а осми кметът на с. Дибич Христо  Йорданов.

Пресцентър ПП АБВ

Публикувано на 21.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни