В ОбС-Велико Търново ще излъчват сесиите на живо и ще гласуват с таблети

Facebook Twitter

От днешното редовно заседание на местния парламент търновските общински съветници вече ще гласуват с таблети. Вчера част от тях се включиха в планираната проба на системата. За да разберат повече за новия начин на гласуване в залата на местния парламент се събраха съветниците от ГЕРБ, Реформаторския блок, БДО, АБВ, ВМРО.

Също от днес гражданите на Велико Търново ще могат да се възползват от нова възможност- да гледат заседанията на избраниците си на живо в интернет сайта на Общинския съвет.

Още в началото на новия мандат бе изготвен правилник, според който  трябва да бъдат въведени електронно гласуване и видео излъчване на заседанията. По този начин работата на Общинския съвет ще стане още по- прозрачна- всеки гражданин може да следи от личния си телефон, таблет или компютър какво се случва в залата. Електронното гласуване далеч не е новаторско, защото е въведено в много общински съвети.

Очаква се обаче да се спести време и допълнителни ресурси. Освен това, всичко ще бъде много по- нагледно и отчетно от юридическа и информационна гледна точка.

Информация: dariknews.bg

Публикувано на 30.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни