Георги Първанов: АБВ трябва да промени тактиката. Да имаме ясни цели и твърди позиции, които да отстояваме категорично. Време е за битка!

Facebook Twitter

„Време е за битка. Важното е да заявим днес пред себе си, пред приятели и партньори, че като потвърждаваме своите неизменни дългосрочни цели, ние радикално трябва да променим тактиката.“ Това зави по време на III-тия редовен конгрес на АБВ основателят на партията и президент на България (2002-2012) Георги Първанов. „АБВ трябва да има ясна, твърда действена концепция по многобройните обществени конфликти.  Ние трябва да можем да водим битка за истината, а не да бъдем академичен клуб. Трябва да се промени тактиката ни. Трябва да излезем на улицата. Трябва да семе между хората. Не трябва да има обществен проблем,  по който да бъдем безучастни,  по който да нямаме категорична, ясна, недвусмислена позиция“, посочи той.

Първанов бе категоричен и че АБВ няма  да се откаже от битката за промяна на политическия модел на България. „Промяната важи както по отношение на правилата за регистрация на партиите и тяхното финансиране, така и за въвеждането на смесена избирателна система. Това са позиции на АБВ, които са неизменни и последователни. Не предлагаме и популистко свиване на субсидиите на партиите, но някакво ограничение трябва да има. Предлагаме да се направи и административна реформа с пълен преглед на състоянието на администрацията. Всичко това трябва да го поставим много силно и категорично, и да  го финализираме в един момент чрез изработването на нова Конституция.“

Георги Първанов призова и конгреса на АБВ да даде мандат на ръководството на партията за  активни преговори със сродни политически формации и да се вземе решение за нова коалиция. „Днес ние от АБВ подаваме своята ръка не от слабост, а за единна сила. Какъвто и да е отговорът на другите централи, ние ще бъдем активен фактор и катализатор на единението между партиите в левия център, и родолюбивото пространство. Това ново обединение може да има краткосрочни тактически цели, но и по-дълъг хоризонт. Трябва да покажем, че ще работим с всички, които имат готовността, волята, характера и капацитета да променяме заедно страната ни. Време е да  проведем своята битка за България, за Отечеството, за всички българи, където и да са те. За всеки един наш сънародник. Нека битката започне сега“, призова той.    

Публикувано на 19.05.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни