Ръководството на АБВ проведе среща с посланика на Ливанската република в България Н. Пр. Тофик Жабер

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и експертът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев проведоха среща с  Н. Пр. Тофик Жабер, посланик на Ливанската република в България. По време на нея бе обсъдена бъдещата съвместна работа на Алтернатива за българско възраждане и посолството на Ливан през 2019 г.  Н. Пр. посланик Жабер благодари за активната политика на партията в арабските страни и отбеляза, че вече е връчил официална покана на г-н Румен Порожанов,  министър на земеделието, храните и горите, и се надява на подкрепата на председателят на АБВ за стартиране на директни полети между България и Ливан. В допълнение ливанският дипломат изказа задоволството си от подкрепата на председателя на АБВ, за успешното провеждане на  българо-ливанския бизнес форум през месец ноември 2018 г. в София и посочи,  че в резултат на тази инициатива е налице значително увеличаване на търговското салдо между двете страни.

Румен Петков уведоми Н. Пр. посланик Жабер, че очаква председателят на ливанската партия „Движение за бъдеще“ Ахмед Харири, за подписване на споразумение между двете  политически сили, което ще даде нов  тласък на отношенията между Ливанската република и България.  Посланикът на Ливан прояви сериозен интерес към това да посети наши  университети в София, Плевен и Стара Загора през първото тримесечие на 2019 г. Той отбеляза, че обучението на студенти и културния обмен е основна традиция на взаимоотношенията между двете държави.

Публикувано на 10.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ЗАКЛЮЧЕНИЯ: Международен енергиен форум “Енергетика, икономика, сигурност – актуални измерения“ (19 януари 2019 г., гр. София)

АБВ България

ПРИВЕТСТВИЕ НА ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ АНАТОЛИЙ МАКАРОВ КЪМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ЕНЕРГИЕН ФОРУМ НА ТЕМА «ЕНЕРГЕТИКА, ИКОНОМИКА, СИГУРНОСТ – АКТУАЛНИ ИЗМЕРЕНИЯ»

АБВ България

Георги Илчев: Промените в Изборния кодекс не решават нито един важен за изборния процес и за неговата обективност въпрос

АБВ България

Румен Петков изрази тревога заради неуспешния икономически тест от процедурата Open Season на „Булгартрансгаз“

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ се срещна с посланика на Румъния Н. Пр. Йон Гъля

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни