АБВ дариха на регионалната библиотека "Захарий Княжевски" в Стара Загора книги, отразяващи пълното творчество на писателя Гео Милев

Facebook Twitter

АБВ дариха на регионалната библиотека "Захарий Княжевски" в Стара Загора книги, отразяващи  пълното творчество на Гео Милев. Събитието е по повод предстоящата 124-годишнина от рождението на поета.  Дарението включва и произведения на Леда Милева. То бе представено от издателя Иван Гранитски.

 Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че Гео Милев е символ на българския дух, модернист за своята епоха и същевременно неподвластен на времето.

Председателят на Гражданския съвет на политическата сила проф. Любомир Халачев подари на просветната институция своя авторски филм за бойните маршове на България и пожела на присъстващите да пазят българския дух.

Събитието бе организирано структурата на АБВ в Стара Загора в лицето на председателя на областния съвет проф. Михни Люцканов, Даниела Николова, която е координатор на региона и председателя на общинската организация Гинчо Гинчев.  Като част от инициативата е предвидена и  вечер посветена на  годишнината от рождението на Гео  Милев, която ще се проведе в сградата на  регионалната библиотека в областния град.  В нея ще участват представители на академичните, обществените и интелектуални среди.
Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка подари на присъстващите авторския книгоразделител,  изработен от младежката организация и подчерта, че празничния патриотизъм е порочна практика и трябва да се наблегне на патриотичното възпитание.

По рано през деня, представителите на АБВ направиха дарение и на читалището в община Мъглиж, което скоро ще отбележи 150 години от основаване си през 1869 г.

Публикувано на 14.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни