АБВ дариха на регионалната библиотека "Захарий Княжевски" в Стара Загора книги, отразяващи пълното творчество на писателя Гео Милев

Facebook Twitter

АБВ дариха на регионалната библиотека "Захарий Княжевски" в Стара Загора книги, отразяващи  пълното творчество на Гео Милев. Събитието е по повод предстоящата 124-годишнина от рождението на поета.  Дарението включва и произведения на Леда Милева. То бе представено от издателя Иван Гранитски.

 Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че Гео Милев е символ на българския дух, модернист за своята епоха и същевременно неподвластен на времето.

Председателят на Гражданския съвет на политическата сила проф. Любомир Халачев подари на просветната институция своя авторски филм за бойните маршове на България и пожела на присъстващите да пазят българския дух.

Събитието бе организирано структурата на АБВ в Стара Загора в лицето на председателя на областния съвет проф. Михни Люцканов, Даниела Николова, която е координатор на региона и председателя на общинската организация Гинчо Гинчев.  Като част от инициативата е предвидена и  вечер посветена на  годишнината от рождението на Гео  Милев, която ще се проведе в сградата на  регионалната библиотека в областния град.  В нея ще участват представители на академичните, обществените и интелектуални среди.
Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка подари на присъстващите авторския книгоразделител,  изработен от младежката организация и подчерта, че празничния патриотизъм е порочна практика и трябва да се наблегне на патриотичното възпитание.

По рано през деня, представителите на АБВ направиха дарение и на читалището в община Мъглиж, което скоро ще отбележи 150 години от основаване си през 1869 г.

Публикувано на 14.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни