АБВ дариха на регионалната библиотека "Захарий Княжевски" в Стара Загора книги, отразяващи пълното творчество на писателя Гео Милев

Facebook Twitter

АБВ дариха на регионалната библиотека "Захарий Княжевски" в Стара Загора книги, отразяващи  пълното творчество на Гео Милев. Събитието е по повод предстоящата 124-годишнина от рождението на поета.  Дарението включва и произведения на Леда Милева. То бе представено от издателя Иван Гранитски.

 Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че Гео Милев е символ на българския дух, модернист за своята епоха и същевременно неподвластен на времето.

Председателят на Гражданския съвет на политическата сила проф. Любомир Халачев подари на просветната институция своя авторски филм за бойните маршове на България и пожела на присъстващите да пазят българския дух.

Събитието бе организирано структурата на АБВ в Стара Загора в лицето на председателя на областния съвет проф. Михни Люцканов, Даниела Николова, която е координатор на региона и председателя на общинската организация Гинчо Гинчев.  Като част от инициативата е предвидена и  вечер посветена на  годишнината от рождението на Гео  Милев, която ще се проведе в сградата на  регионалната библиотека в областния град.  В нея ще участват представители на академичните, обществените и интелектуални среди.
Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка подари на присъстващите авторския книгоразделител,  изработен от младежката организация и подчерта, че празничния патриотизъм е порочна практика и трябва да се наблегне на патриотичното възпитание.

По рано през деня, представителите на АБВ направиха дарение и на читалището в община Мъглиж, което скоро ще отбележи 150 години от основаване си през 1869 г.

Публикувано на 14.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни