Румен Петков: ВСЕКИ ГЛАС ЗА Ф-16 ЩЕ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО

Facebook Twitter

Уважаеми депутати,

по повод предстоящото решение за закупуване на нови бойни самолети за България, Ви заявявам, че днес е денят, в който всеки от Вас ще се постави или в услуга на чужди интереси,  или в защита на българската държава  и парламент , който има плачевно доверие сред нашите сънародници. Заявявам, че АБВ държи веднага след гласуването (ако то бъде утвърдително), да бъдат извадени поименно тези, които го подкрепят, за да са ясни имената на предателите, на тези, които загробват военновъздушните ни сили и на тези, които са готови да слугуват временно на всички. Това зави в своя позиция председателят на АБВ Румен Петков.

 „Има един вариант, в който е възможно половината БСП да тича към Съветския съюз, а другата половина да се е навела пред САЩ. Прогнозата на АБВ е, че този позорен акт (одобряването на процедурата по закупуване на F-16)  ще бъде гласуван, въпреки че той  унижава народното ни представителство, както и  че това  ще даде основание на „Еврофайтер“  и на френската компания, произвеждаща „Рафал“, да ни съдят, защото ние с ограниченията, които наложихме, не ги допуснахме до процедурата. И въпреки, че  днес вероятно ще се окаже, че ще налеем пари в една фирма, която затвори завода си в Турция, и която все повече ограничава световното си присъствие. Това престъпление , по убеждение на АБВ, няма да остане ненаказано. Защото ние, априори, сме се подставили под атака от недопуснатите до тази процедура европейски компании. За това трябва да изберем в кое семейство сме. В европейското икономическо семейство или при послушанковците, които ще бъдат отритнати утре от същото това семейство и затова няма да бъдат никому необходими. Разни хора и „копчета“ може да се преекспонират, но остава Държавата, която АБВ винаги ще защитава“, посочи той.

„Според нас от АБВ (ако Народното събрание одобри процедурата) това от една страна е нещо като интеграция между НАТО и Варшавския договор, защото курсантите от източния блок през 70-те години са изучавали F-16. Нашите съученици изучаваха F-16. Затова и не съм убеден, че нашите внуци, летейки на F-16 , още повече на тези „знаменити“ осем броя, ще дадат нещо, което дори е близо до усещане за сигурност.

Ако гласувате това предложение,  ще докажете, че Вие -господа и дами народни представители, ще се провалите и в рушвета. Ще докажете, че сте голямо найлоново копче. Ако гласуването е положително, ще се окаже, че съм подценил ситуацията. Но тогава ще смятам, че Вие сте позор за политиката, а  българският народ  ще види, „какви“  хора в действителност го управляват!

Публикувано на 16.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

АБВ подкрепя за нов мандат кмета на Община Балчик Николай Ангелов

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията по повод празника на Силистра

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков поздрави министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев по повод 54-ия му рожден ден

АБВ България

АБВ – Силистра издига самостоятелна листа с общински съветници  и подкрепя досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков: Министър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни