Бъдещето на важните енергийни проекти - проф. Янко Янев в студиото на БНТ

Facebook Twitter

Да бъде изготвена нова енергийна стратегия поиска президентът в периода 2002-2012 Георги Първанов по време на международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, който мина под наслов "Енергетика, икономика, сигурност - актуални измерения". За енергийното бъдеще на България говори в студиото на сутрешния блок на БНТ проф. Янко Янев, директор на Института за управление на ядрените знания - Виена.

Проф. Янко Янев: Мнозина погрешно считат, че ако строим "Белене", ние ще се задължим. Задължава се инвеститорът, това е едно, и второ, той ще ги инвестира и въпросът е как ние ще можем да участваме в тази инвестиция - не да чакаме Европейският съюз или някой друг да ни даде пари за инвестиция, а със самия инвеститор да пренесем част от производствата в България, да инвестираме в нашата индустрия.

Проф. Янко Янев каза, че има интерес от страна на "Си Ен Ен Си", която е най-голямата енергийна компания в света и тя е с над 250 млрд. пазарна оценка.

Проф. Янко Янев: Енергийният отрасъл у нас има сложна структура - от една страна ние имаме печеливши предприятия, едно то тях е АЕЦ Козлодуй, но от друга страна, имаме сложно задължение да тези централи, на онези централи, субсидирани тарифи на възобновяемите източници. Решението е това нещо да се сложи е една енергийна стратегия, в която да се види какво ще правим в следващите 5-10-15 години.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ВЪВ ВИДЕОТО:

Публикувано на 21.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков пита: Представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд, за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон

АБВ България

Румен Петков: Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е гавра

АБВ България

Председателят на ПП АБВ в Ракитово Георги Тупаров е получил анонимни заплахи

АБВ България

АБВ-Стара Загора проведе областно събрание

АБВ България

На областна работна среща в Ракитово ПП АБВ сформира Обществен съвет, чиято задача е да бъде коректив на местната власт


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни