Бъдещето на важните енергийни проекти - проф. Янко Янев в студиото на БНТ

Facebook Twitter

Да бъде изготвена нова енергийна стратегия поиска президентът в периода 2002-2012 Георги Първанов по време на международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, който мина под наслов "Енергетика, икономика, сигурност - актуални измерения". За енергийното бъдеще на България говори в студиото на сутрешния блок на БНТ проф. Янко Янев, директор на Института за управление на ядрените знания - Виена.

Проф. Янко Янев: Мнозина погрешно считат, че ако строим "Белене", ние ще се задължим. Задължава се инвеститорът, това е едно, и второ, той ще ги инвестира и въпросът е как ние ще можем да участваме в тази инвестиция - не да чакаме Европейският съюз или някой друг да ни даде пари за инвестиция, а със самия инвеститор да пренесем част от производствата в България, да инвестираме в нашата индустрия.

Проф. Янко Янев каза, че има интерес от страна на "Си Ен Ен Си", която е най-голямата енергийна компания в света и тя е с над 250 млрд. пазарна оценка.

Проф. Янко Янев: Енергийният отрасъл у нас има сложна структура - от една страна ние имаме печеливши предприятия, едно то тях е АЕЦ Козлодуй, но от друга страна, имаме сложно задължение да тези централи, на онези централи, субсидирани тарифи на възобновяемите източници. Решението е това нещо да се сложи е една енергийна стратегия, в която да се види какво ще правим в следващите 5-10-15 години.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ВЪВ ВИДЕОТО:

Публикувано на 21.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни