ПРИВЕТСТВИЕ НА ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ АНАТОЛИЙ МАКАРОВ КЪМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ЕНЕРГИЕН ФОРУМ НА ТЕМА «ЕНЕРГЕТИКА, ИКОНОМИКА, СИГУРНОСТ – АКТУАЛНИ ИЗМЕРЕНИЯ»

Facebook Twitter

Уважаеми организатори и участници на Международен енергиен форум «Енергетиката, икономиката, сигурността – актуални измерения». Радвам се да ви приветствам от името на Посолството на Русия в България.

Темата на днешното мероприятие е изключително важна. Съвременните тенденции на световния енергиен пазар, климатичните промени диктуват необходимост от съвместни стъпки по стабилизиране и укрепване на сътрудничеството в енергийния отрасъл.

Русия и България имат дълъг и успешен опит на кооперация в тази насока. Ние твърдо възнамеряваме да водим и по-нататък взаимно изгодно взаимодействие на благото на двете держави. Русия подкрепя стремежа на България да стане енергиен център на Югоизточна Европа. Смятаме, че реализацията на големи двустранни проекти в тази сфера ще осигури нарастващите потребности в електроенергия не само на страната ви, но и на целия регион. Ще допринесе за притока на инвестициите и развитието на свързаните отрасли – строителство, машиностроене, транспорт и т.н

Страните ни имат големи перспективи в областта на въвеждане на иновационни технологии и екологично производство. Нашите компании проявяват интерес към реконструкция и модернизация на българските ТЕЦ-ове, поставянето на българските електростанции на руски програми и оборудване. Готови сме към установяване на контакти в областта на възобновяемите източници на енергия.

Разчитам на заинтересован и професионален обмен на мненията, който ще позволи да се постигне напредък в изработване на ефективни инструменти за решаване на актуални проблеми и създаване на благоприятни условия за водене на конструктивен взаимно изгоден диалог.

Пожелавам на организаторите и участниците във форума успешна работа.

                                                                                                                                                                                               АНАТОЛИЙ МАКАРОВ

Публикувано на 22.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева: Европейските избори през май са много важни, защото те трябва да очертаят начина, по който ЕС да се развива

АБВ България

Румен Петков се срещна с инж. Ясин Ал-Хамдани, председател на Българо-Иракската общност у нас

АБВ България

Кандидатът за европейски представител Пламена Заячка, заедно с кандидати на други партии взе участие в дебат за обновлението на Европа

АБВ България

Проф. Дуранкев: Казусът с УНСС ще се реши скоро, това е в полза на образованието

АБВ България

Под №10 "Коалиция за България" ще се яви на предстоящите избори


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни