ПРИВЕТСТВИЕ НА ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ АНАТОЛИЙ МАКАРОВ КЪМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ЕНЕРГИЕН ФОРУМ НА ТЕМА «ЕНЕРГЕТИКА, ИКОНОМИКА, СИГУРНОСТ – АКТУАЛНИ ИЗМЕРЕНИЯ»

Facebook Twitter

Уважаеми организатори и участници на Международен енергиен форум «Енергетиката, икономиката, сигурността – актуални измерения». Радвам се да ви приветствам от името на Посолството на Русия в България.

Темата на днешното мероприятие е изключително важна. Съвременните тенденции на световния енергиен пазар, климатичните промени диктуват необходимост от съвместни стъпки по стабилизиране и укрепване на сътрудничеството в енергийния отрасъл.

Русия и България имат дълъг и успешен опит на кооперация в тази насока. Ние твърдо възнамеряваме да водим и по-нататък взаимно изгодно взаимодействие на благото на двете держави. Русия подкрепя стремежа на България да стане енергиен център на Югоизточна Европа. Смятаме, че реализацията на големи двустранни проекти в тази сфера ще осигури нарастващите потребности в електроенергия не само на страната ви, но и на целия регион. Ще допринесе за притока на инвестициите и развитието на свързаните отрасли – строителство, машиностроене, транспорт и т.н

Страните ни имат големи перспективи в областта на въвеждане на иновационни технологии и екологично производство. Нашите компании проявяват интерес към реконструкция и модернизация на българските ТЕЦ-ове, поставянето на българските електростанции на руски програми и оборудване. Готови сме към установяване на контакти в областта на възобновяемите източници на енергия.

Разчитам на заинтересован и професионален обмен на мненията, който ще позволи да се постигне напредък в изработване на ефективни инструменти за решаване на актуални проблеми и създаване на благоприятни условия за водене на конструктивен взаимно изгоден диалог.

Пожелавам на организаторите и участниците във форума успешна работа.

                                                                                                                                                                                               АНАТОЛИЙ МАКАРОВ

Публикувано на 22.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни