ПРИВЕТСТВИЕ НА ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ АНАТОЛИЙ МАКАРОВ КЪМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ И УЧАСТНИЦИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ЕНЕРГИЕН ФОРУМ НА ТЕМА «ЕНЕРГЕТИКА, ИКОНОМИКА, СИГУРНОСТ – АКТУАЛНИ ИЗМЕРЕНИЯ»

Facebook Twitter

Уважаеми организатори и участници на Международен енергиен форум «Енергетиката, икономиката, сигурността – актуални измерения». Радвам се да ви приветствам от името на Посолството на Русия в България.

Темата на днешното мероприятие е изключително важна. Съвременните тенденции на световния енергиен пазар, климатичните промени диктуват необходимост от съвместни стъпки по стабилизиране и укрепване на сътрудничеството в енергийния отрасъл.

Русия и България имат дълъг и успешен опит на кооперация в тази насока. Ние твърдо възнамеряваме да водим и по-нататък взаимно изгодно взаимодействие на благото на двете держави. Русия подкрепя стремежа на България да стане енергиен център на Югоизточна Европа. Смятаме, че реализацията на големи двустранни проекти в тази сфера ще осигури нарастващите потребности в електроенергия не само на страната ви, но и на целия регион. Ще допринесе за притока на инвестициите и развитието на свързаните отрасли – строителство, машиностроене, транспорт и т.н

Страните ни имат големи перспективи в областта на въвеждане на иновационни технологии и екологично производство. Нашите компании проявяват интерес към реконструкция и модернизация на българските ТЕЦ-ове, поставянето на българските електростанции на руски програми и оборудване. Готови сме към установяване на контакти в областта на възобновяемите източници на енергия.

Разчитам на заинтересован и професионален обмен на мненията, който ще позволи да се постигне напредък в изработване на ефективни инструменти за решаване на актуални проблеми и създаване на благоприятни условия за водене на конструктивен взаимно изгоден диалог.

Пожелавам на организаторите и участниците във форума успешна работа.

                                                                                                                                                                                               АНАТОЛИЙ МАКАРОВ

Публикувано на 22.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни