Румен Петков: Българските военни въздухоплавателни средства не са застраховани, защото в България не съществува регулаторен орган, който да ги дефинира като летателни апарати

Facebook Twitter

Българските военни въздухоплавателни средства не са застраховани. Причината за това е административна спънка, съобщи на пресконференция в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той припомни, че още преди 20 дни е повдигнал въпроса, когато e получил препоръка от военния министър да се подготви по-добре по темата и че военните самолети и вертолети се купуват, за да бъдат унищожавани. В този смисъл не се застраховат и няма как да бъдат застраховани.

„Оставих го (министър Каракачанов) 20 дни да се поинтересува и да преодолее собствената си некомпетентност и неграмотност. В натовските армии въздухоплавателните средства са застраховани. За да преодолее собствената си неграмотност и тази на екипа си, казвам на министъра на отбраната, че основната причина, поради която не могат да бъдат застраховани военните въздухоплавателни средства е тази, че в Република България не съществува административен регулаторен орган, който да ги дефинира като летателни апарати“.

Петков уточни, че това не е проблем, който възниква с началото на мандата на настоящия ресорен министър, а от времето на влизането на държавата ни в НАТО . Но това не отменя неграмотността и некомпетентността на този министър и на неговия екип, добави председателят на ПП АБВ. Румен Петков припомни, че инцидентите с военни самолети и вертолети са се случвали неведнъж, и определи неглижирането на темата и твърдението на ресорния министър, че държавата ни купува въоръжение, за да бъде унищожавано, като национален нихилизъм, престъпление към националната сигурност и лична неспособност.

Публикувано на 30.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни