ПП АБВ започва инициатива за възраждането на електротранспорта в Пловдив, който е ликвидиран от управлението на града

Facebook Twitter

ПП АБВ започва инициатива за възраждането на електротранспорта в Пловдив, който е ликвидиран от управлението на града от седем години, решиха участниците в Отворената общопартийна среща на АБВ – Пловдив. Адв. Георги Илчев, член на Изпълнителното Бюро на ПП АБВ посочи, че общината напълно е абдикирала от екологичния транспорт, като е ликвидирала тролейбусите в града. Според лидера на АБВ в Пловдив градската управа е имала възможност да коригира ситуацията, като заложи в големия транспортен проект вкарване на електробуси. Това обаче не се случи, което прави този проект пълен провал, въпреки налетите там десетки милиони, подчерта Илчев. В този контекст ПП АБВ смята да организира в Пловдив Кръгла маса, с участието на експерти, които да изработят план за възраждането на този екологичен транспорт. Илчев даде пример как в София за последните години са пуснати в експлоатация 20 нови електробуса. Пловдив също е единствената община в България, без общински транспорт.

АБВ-Пловдив призова местната управа в спешен порядък да стартира разширението на бул. „Александър Стамболийски“ в „Южен“.

„В този район на града скоро ще бъдат завършени нови жилища с над 500 апартамента, а никой не е помислил как тези хора ще се придвижват по тесния булевард, който се превръща в ключова артерия в тази чест на града. Примерът със запуснатия бул. „Александър Стамболийски“ издавал пълния провал на общината в планирането на ключовите инфраструктурни проекти в града", посочи Георги Илчев.

В бюджета на Пловдив за 2019 година, където въпреки огромната сума от 342 млн. лева, не са заложени средства за нито един структуроопределящ проект, каза Георги Илчев. Той изброи чакащите от години финансиране проекти като връзката Модър-Царевец между „Южен“ и „Западен“, бул. „Северен“. Не са заложени средства също за реконструкция на Концертна зала и кино „Космос“, въпреки че Пловдив тази година е Европейска столица на културата.

„Няма в България друг град, където в общинския съвет да се гласува така монолитно и организирано, подчерта и Владимир Маринов, зам.-председател на ПП АБВ. Според него дори левицата гласувала заедно с управляващите от ГЕРБ, защото повечето от съветниците са в пряка зависимост от общинския кмет.


 

Публикувано на 31.01.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни