Румен Петков в "Денят ON AIR": АБВ на евровота - самостоятелно или в широка коалиция

Facebook Twitter

ПП АБВ е готова за явяването си на изборите, след като днес се проведе национален съвет на партията. В студиото на "Денят ON AIR" председателят на партията Румен Петков обяви, че формацията има няколко варианта за явяване на евровота.

Петков обясни, че е видял у съпартийците си готовност за работа и самостоятелно участие на изборите, а вторият вариант е голяма, солидна, широка лява коалиция.

"Ако искаме да отстраним този порочен модел на управление, който налага ГЕРБ, трябва да убедим гражданите, да убедим българите, че има алтернатива и тази алтернатива е силна и перспективна. Един такъв модел включва АВБ, БСП и другите леви, центристки и патриотични организации", подчерта Румен Петков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на ПП АБВ посочи още, че няма много време до кампанията за вота и поясни, че до дни трябва да е ясно дали пред избирателите ще се яви обединена левица.

Румен Петков обърна внимание и на това, че след 12 години в Европейския съюз страната ни е само зрител на процесите, но не и участник.

Той допълни като евентуален трети вариант и друг вид коалиция, но уточни, че партията все още води разговори с различни леви формации. Петков обаче е категоричен, че най-силният вариант за АБВ е самостоятелното явяване пред избирателите.

"Но вариантът, който ще създаде убеденост у хората, че действително има стратегически проект, който е реална алтернатива на безвремието на ГЕРБ, е широка, солидна лява коалиция и така няма да има съмнения в изборния резултат", каза той.

Румен Петков допълни още, че европейските избори ще покажат дали ще има и предсрочни парламентарни такива у нас през тази година.

КАКВО ОЩЕ КАЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПП АБВ, ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

Публикувано на 06.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни