Румен Петков в "Денят ON AIR": АБВ на евровота - самостоятелно или в широка коалиция

Facebook Twitter

ПП АБВ е готова за явяването си на изборите, след като днес се проведе национален съвет на партията. В студиото на "Денят ON AIR" председателят на партията Румен Петков обяви, че формацията има няколко варианта за явяване на евровота.

Петков обясни, че е видял у съпартийците си готовност за работа и самостоятелно участие на изборите, а вторият вариант е голяма, солидна, широка лява коалиция.

"Ако искаме да отстраним този порочен модел на управление, който налага ГЕРБ, трябва да убедим гражданите, да убедим българите, че има алтернатива и тази алтернатива е силна и перспективна. Един такъв модел включва АВБ, БСП и другите леви, центристки и патриотични организации", подчерта Румен Петков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на ПП АБВ посочи още, че няма много време до кампанията за вота и поясни, че до дни трябва да е ясно дали пред избирателите ще се яви обединена левица.

Румен Петков обърна внимание и на това, че след 12 години в Европейския съюз страната ни е само зрител на процесите, но не и участник.

Той допълни като евентуален трети вариант и друг вид коалиция, но уточни, че партията все още води разговори с различни леви формации. Петков обаче е категоричен, че най-силният вариант за АБВ е самостоятелното явяване пред избирателите.

"Но вариантът, който ще създаде убеденост у хората, че действително има стратегически проект, който е реална алтернатива на безвремието на ГЕРБ, е широка, солидна лява коалиция и така няма да има съмнения в изборния резултат", каза той.

Румен Петков допълни още, че европейските избори ще покажат дали ще има и предсрочни парламентарни такива у нас през тази година.

КАКВО ОЩЕ КАЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПП АБВ, ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

Публикувано на 06.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението на правителството за F-16 и за мораториум върху сделката с изтребителите

АБВ България

Румен Петков в Шумен: ПП АБВ е в готовност за диалог за формиране на местни коалиции, на принципна основа, сериозна аргументация и с много ясен ляв - лявоцентристки профил

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни