Румен Петков: Ако е имало парични преводи от Венецуела, то провалът на финансовото разузнаване е повече от видим

Facebook Twitter

Ако е имало парични преводи от Венецуела, то провалът на финансовото разузнаване е повече от видим. Всичко това обаче трябва да бъде доказано, коментира в студиото на bTV председателят на ПП АБВ Румен Петков.  

По случая Скрипал/ Гебрев, Петков е на мнение, че Сергей Скрипал и Емилиян Гебрев не са тровени с едно и също нещо.

„Придава се един изключително тежък политически аспект на случая „Скрипал”. След него почина една жена, а защо никой не говори, че е отровена от руснаците. Тези двойни стандарти ни карат да се чувстваме несигурни”.

Според Румен Петков причините за атаката срещу Гебрев най-вероятно се крият в бизнеса му и не трябва да се прави връзка между двата случая.

„Идването на руски гражданин у нас не го прави непременно убиец и престъпник. Когато се произнасят такива присъди от хора, които са минавали покрай правосъдното министерство и Съдебната палата, ставаме несериозни в собствените си очи”.

Петков е категоричен, че България трябва да защитава собствения си интерес, а той е да гради поведението си на базата на правото.

„Според мен прокуратурата трябва да направи две неща. Първо да огласи мотивите за прекратяването на делото през 2016 г. и да огласи експертизите. Иначе се създава обстановка на недоверие и се включваме в едни конфликти, които не са наши”.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК

 

Публикувано на 14.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението на правителството за F-16 и за мораториум върху сделката с изтребителите

АБВ България

Румен Петков в Шумен: ПП АБВ е в готовност за диалог за формиране на местни коалиции, на принципна основа, сериозна аргументация и с много ясен ляв - лявоцентристки профил

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни