Пламена Заячка участва в международна кръгла маса на тема

Facebook Twitter

Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка взе участие в международна кръгла маса на тема "Младежко международно лидерство", съвместно с международните гости на IX-я конгрес на "Млада Гвардия - Единна Росия" от Франция, Италия, Армения, Абхазия, Азербайджан, Сърбия, Киргизстан, Черна гора.

В рамките на събитието бяха обсъдени въпросите за отношенията на Руската федерация и другите страни, поддържането на мира в съвременната реалност и ролята на младите лидери на международната арена.

В своето изказване председателя на АБВ-Младежи подчерта необходимостта от  това младите да се ангажират повече с политика на международно ниво в името на мира, диалога и сигурността.

"В момента се намираме в ситуация, в която Европа трябва да се замисли за своята сигурност. Нужна е промяна и това е видно - действащите инструменти не са ефективни. Излизането от Договора за ракетите със среден и малък обсег го показва. Неспособността на международната общност да управлява конфликти води на мисълта, че ЕС и Русия трябва активно да се включат в решаването на тези конфликти и да предприемат съвместни действия“.

Пламена Заячка предложи представителите от форума да се обединят около позициите за ненамеса във вътрешните работи на Венецуела и за сваляне на санкциите против Русия, които са вредни за международната среда. Тя изрази готовност АБВ-Младежи заедно с "Млада Гвардия" да организират младежки форум посветен на проблемите в международната сигурност.

Публикувано на 14.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни