Пламена Заячка по радио „Фокус“: Младежките структури по света трябва да са по-активни в опазване на европейската сигурност

Facebook Twitter

Младежките структури по света трябва да са по-активни в опазване на европейската сигурност. Това каза за Радио „Фокус“ председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка, която участва в 9-ия Конгрес на младежката организация „Млада Гвардия - Единна Русия“ в Москва. Тя добави, че ПП АБВ за пореден път са се доказали като най-активната младежка организация в международен план. Дипломатическите връзки между България и Русия датират отпреди 140 години, но отношенията между двете страни са многовековни, каза още тя.

„Нашето партньорство се развива много динамично. Миналата година подписахме Меморандум за сътрудничество и приятелство и оттогава имаме проведени няколко мероприятия. Тяхна делегация идва на посещение у нас и отбелязахме заедно 141 години от Плевенската епопея на 10 декември. Бях гост, като председател на АБВ-Младежи, на техния 9-и конгрес в Москва. Имаме общи позиции, една от които сме заявили още при подписването - за сваляне на санкциите срещу Русия. Работим активно и имаме програма на действие. Партньорството ни не остава само на хартия“.

Пламена Заячка коментира още, че сега е моментът на международно ниво младите хора, които не са бъдещето, а настоящето, да участват активно в политиката, за да не ставаме свидетели на ужаса, който са преживели нашите баби, дядовци, включително и нечии родители.

Публикувано на 18.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни