Румен Петков пред радио „Фокус“: Политика с напускане не се прави

Facebook Twitter

Политика с напускане не се прави. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на радио „Фокус“ председателят на политическа партия АБВ Румен Петков по повод бойкота на ПГ на „БСП за България“ към Народното събрание, а преди това на Националното сдружение на общините. Според Петков сегашното Народно събрание няма волята да изчисти избирателните списъци, нито въпросът с преброяването.

„Очевидно е, че в ГЕРБ няма усещането за парламентаризъм, нито за човешко достойнство у народните представители. Там става дума за слугинаж и еднолично управление, на което би завидял и Тодор Живков. Що се отнася до БСП, през последната седмица един път взеха решение да напуснат Съвета на националното сдружение, друг път Народното събрание. Политика с напускане не се прави, но това е техен избор“.

Румен Петков каза още, че ПП АБВ е декларирала готовност за диалог и формиране на силни политики с БСП, но решението на партията да не променя коалицията си е нейно. Според него, ако след толкова години загубени избори, президентът на ПЕС Сергей Станишев свива политическите взаимоотношение до „едно на ум“, това не говори добре за него. Петков каза още, че порочният начин на управление на страната е вреден и няма нищо общо с демокрацията. Той е категоричен, че това е причината за наложителните предсрочни избори.

Публикувано на 18.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков по телевизия ЕВРОПА: В очите на обществото изборите са опорочени

АБВ България

На тържествената клетвена церемония кметът на община Стрелча Стойно Чачов постави началото на втория си мандат

АБВ България

Любомира Ганчева по ФОКУС: Местната власт в България е нестабилна, от което може да очакваме политическа нестабилност и в страната

АБВ България

Любомира Ганчева за Бюджет 2020: Бюджет, който бетонира статуквото и плашещо лишен от изненади

АБВ България

Кметът на Стрелча Стойно Чачов: Държавата трябва да поеме ангажимента да спре децентрализацията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни