Румен Петков пред радио „Фокус“: Политика с напускане не се прави

Facebook Twitter

Политика с напускане не се прави. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на радио „Фокус“ председателят на политическа партия АБВ Румен Петков по повод бойкота на ПГ на „БСП за България“ към Народното събрание, а преди това на Националното сдружение на общините. Според Петков сегашното Народно събрание няма волята да изчисти избирателните списъци, нито въпросът с преброяването.

„Очевидно е, че в ГЕРБ няма усещането за парламентаризъм, нито за човешко достойнство у народните представители. Там става дума за слугинаж и еднолично управление, на което би завидял и Тодор Живков. Що се отнася до БСП, през последната седмица един път взеха решение да напуснат Съвета на националното сдружение, друг път Народното събрание. Политика с напускане не се прави, но това е техен избор“.

Румен Петков каза още, че ПП АБВ е декларирала готовност за диалог и формиране на силни политики с БСП, но решението на партията да не променя коалицията си е нейно. Според него, ако след толкова години загубени избори, президентът на ПЕС Сергей Станишев свива политическите взаимоотношение до „едно на ум“, това не говори добре за него. Петков каза още, че порочният начин на управление на страната е вреден и няма нищо общо с демокрацията. Той е категоричен, че това е причината за наложителните предсрочни избори.

Публикувано на 18.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни