АБВ-Младежи инициира национално движение за мир

Facebook Twitter

АБВ-Младежи инициира национално движение за мир. Това обяви председателят на АБВ- Младежи Пламена Заячка пред медиите. Тя добави, че младите хора в партията ще търси за целта подкрепа на граждани и организации, а целта е максимално широка гласност в името на солидарност за мира.

В контекста на инициативата, АБВ-Младежи настоява Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие да бъде актуализиран, разширен.

„Искаме да запазим мира в зоната на Черноморския басейн, Балканите и България. България е председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Това е повече от силна позиция и затова по време на председателството трябва да се инициира именно от нашата страна такъв процес“, посочи Заячка.

Именно въпросите за запазване на мира и разоръжаването залягат в проектокампания за реализиране на подписка и обявяване на всенароден референдум, каза председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Двата въпроса, които ще се представят на политическите партии и гражданите са 1. Съгласни ли сте България да бъде територия без ядрено оръжие? 2. Съгласни ли сте военните съоръжения, тренировъчни центрове и полигони на територията на страната да бъдат само отбранителни? Ще се обърнем към ГЕРБ, БСП, ДПС, „Воля“, НФСБ, ВМРО, АТАКА, НПО и синдикати, за търсене на начини за опазване на мира, който защитават националния интерес“, каза още Петков.

Публикувано на 26.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев даде своя глас

АБВ България

Александрина Костадинова: Гласувах днес за достойното място на България в Европа

АБВ България

Любомира Ганчева: Светът се променя от твоя личен пример, не от твоето мнение!

АБВ България

Пламена Заячка: Дадох своя глас за моята битка

АБВ България

Румен Петков упражни правото си на глас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни