АБВ-Младежи инициира национално движение за мир

Facebook Twitter

АБВ-Младежи инициира национално движение за мир. Това обяви председателят на АБВ- Младежи Пламена Заячка пред медиите. Тя добави, че младите хора в партията ще търси за целта подкрепа на граждани и организации, а целта е максимално широка гласност в името на солидарност за мира.

В контекста на инициативата, АБВ-Младежи настоява Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие да бъде актуализиран, разширен.

„Искаме да запазим мира в зоната на Черноморския басейн, Балканите и България. България е председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Това е повече от силна позиция и затова по време на председателството трябва да се инициира именно от нашата страна такъв процес“, посочи Заячка.

Именно въпросите за запазване на мира и разоръжаването залягат в проектокампания за реализиране на подписка и обявяване на всенароден референдум, каза председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Двата въпроса, които ще се представят на политическите партии и гражданите са 1. Съгласни ли сте България да бъде територия без ядрено оръжие? 2. Съгласни ли сте военните съоръжения, тренировъчни центрове и полигони на територията на страната да бъдат само отбранителни? Ще се обърнем към ГЕРБ, БСП, ДПС, „Воля“, НФСБ, ВМРО, АТАКА, НПО и синдикати, за търсене на начини за опазване на мира, който защитават националния интерес“, каза още Петков.

Публикувано на 26.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

АБВ България

Румен Петков: Ръководството на БСП „зашлеви“ не просто Сергей Станишев, а президента на ПЕС

АБВ България

Пламена Заячка пред Bulgaria ON AIR: Референдум за мир? АБВ започва да събира подписи

АБВ България

Ивайло Калфин по пенсионните казуси: Промените ощетяват пенсионерите, целта е пестене на пари

АБВ България

Румен Петков се срещна и разговаря с наследниците на двама от най-великите международници в световен мащаб – Евгений Примаков и Андрей Громико


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни