ПП АБВ настоя да се подготви Избирателен кодекс, който да е в сила поне в следващите 30-40 години

Facebook Twitter

ПП АБВ настоява дебатите за машинното гласуване, да бъдат преустановени, а след изборите за Европейски парламент, да се подготви Избирателен кодекс, който да е в сила поне в следващите 30-40 години, каза председателят на АБВ Румен Петков. Пред медиите той обясни, че поредният ремонт на изборния закон, малко преди вота, не решава ключови въпроси, свързани с изборния процес, а процедурата по въвеждане на машинно гласуване ще отнеме твърде много време, за да бъде тема за предстоящия евровот.

„Настояваме да бъдат преустановени дебатите за машинното гласуване, да се потвърди старият Изборен кодекс и веднага след провеждането на европейските изборите да започне солидна дискусия в Народното събрание с включени експерти, които познават изборната практика е Европа и да се подготви един Избирателен кодекс, който да е в сила 30-40 години напред“.

Румен Петков коментира и президентското вето върху текстовете от Изборния кодекс. Той определи акта като груб политически ангажимент.

„Ветото на президента, за съжаление прескочи най-нормалната му реакция в такъв момент, свикване на парламентарно представените политически сили на диалог и намиране на взаимно приемливо решение и след това да се премине към съответните парламентарни действия. Ние не приемаме аргументите на БСП за напускане на парламента в този момент“.

 

Публикувано на 26.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

АБВ България

Румен Петков: Ръководството на БСП „зашлеви“ не просто Сергей Станишев, а президента на ПЕС

АБВ България

Пламена Заячка пред Bulgaria ON AIR: Референдум за мир? АБВ започва да събира подписи

АБВ България

Ивайло Калфин по пенсионните казуси: Промените ощетяват пенсионерите, целта е пестене на пари

АБВ България

Румен Петков се срещна и разговаря с наследниците на двама от най-великите международници в световен мащаб – Евгений Примаков и Андрей Громико


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни