ПП АБВ настоя да се подготви Избирателен кодекс, който да е в сила поне в следващите 30-40 години

Facebook Twitter

ПП АБВ настоява дебатите за машинното гласуване, да бъдат преустановени, а след изборите за Европейски парламент, да се подготви Избирателен кодекс, който да е в сила поне в следващите 30-40 години, каза председателят на АБВ Румен Петков. Пред медиите той обясни, че поредният ремонт на изборния закон, малко преди вота, не решава ключови въпроси, свързани с изборния процес, а процедурата по въвеждане на машинно гласуване ще отнеме твърде много време, за да бъде тема за предстоящия евровот.

„Настояваме да бъдат преустановени дебатите за машинното гласуване, да се потвърди старият Изборен кодекс и веднага след провеждането на европейските изборите да започне солидна дискусия в Народното събрание с включени експерти, които познават изборната практика е Европа и да се подготви един Избирателен кодекс, който да е в сила 30-40 години напред“.

Румен Петков коментира и президентското вето върху текстовете от Изборния кодекс. Той определи акта като груб политически ангажимент.

„Ветото на президента, за съжаление прескочи най-нормалната му реакция в такъв момент, свикване на парламентарно представените политически сили на диалог и намиране на взаимно приемливо решение и след това да се премине към съответните парламентарни действия. Ние не приемаме аргументите на БСП за напускане на парламента в този момент“.

 

Публикувано на 26.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев даде своя глас

АБВ България

Александрина Костадинова: Гласувах днес за достойното място на България в Европа

АБВ България

Любомира Ганчева: Светът се променя от твоя личен пример, не от твоето мнение!

АБВ България

Пламена Заячка: Дадох своя глас за моята битка

АБВ България

Румен Петков упражни правото си на глас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни