Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с Н. Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия в България

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с Н. Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия в България. На срещата по инициатива на ПП АБВ, присъстваха също председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Анастас Терзобалиев, експерт по Близкия Изток и Арабските страни.

Срещата се проведе във връзка с предстоящото посещение на делегация на ПП АБВ – представители в местните органи на самоуправление и представители на младежката организация. Визитата е във връзка с участие на АБВ в два форума в Индия - международният БРИКС – ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО и Вторият международен конгрес на младежките парламенти. Пламена Заячка е главен координатор за България и на двете събития, на които страната ни ще бъде представена единствено от делегацията на ПП АБВ.

Посланик Капур пое ангажимент да окаже съдействие за осъществяването на това посещение и изрази задоволство от факта, че България ще бъде достойно представена на този важен форум. Тя подчерта, че за изминалата година и половина от мандата й с интерес и удовлетворение следи и подкрепя многобройните съвместни инициативи, бизнес форуми, културни прояви, които допринасят за сближаване на двустранните отношения.

Румен Петков изтъкна, че ПП АБВ работи за възстановяване на традиционно добрите икономически и политически връзки с Индия и останалите държави от Тихоокеанския регион и се ангажира усилията в тази посока да продължат и занапред, включително чрез установяване на контакт и сътрудничество с индийска политическа партия. Председателят на ПП АБВ акцентира върху факта, че Индия е много важен стратегически партньор за България и трябва да се направи всичко необходимо за укрепването на това партньорство.

Публикувано на 27.02.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

АБВ България

Румен Петков: Ръководството на БСП „зашлеви“ не просто Сергей Станишев, а президента на ПЕС

АБВ България

Пламена Заячка пред Bulgaria ON AIR: Референдум за мир? АБВ започва да събира подписи

АБВ България

Ивайло Калфин по пенсионните казуси: Промените ощетяват пенсионерите, целта е пестене на пари

АБВ България

Румен Петков се срещна и разговаря с наследниците на двама от най-великите международници в световен мащаб – Евгений Примаков и Андрей Громико


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни