Румен Петков председателства годишното общо отчетно-изборно събрание на Международния институт за сигурност и сътрудничество в Будапеща

Facebook Twitter

Румен Петков председателства годишното общо отчетно-изборно събрание на Международния институт за сигурност и сътрудничество (МИСС) в Будапеща.

Численият състав на Общото събрание на Института наброява 14 членове – 13 физически лица и 1 юридическо лице. Петков направи кратък анализ на дейността на МИСС за изтеклия отчетен период и представи доклада на Управителния съвет за дейността на сдружението за 2017/2018 година.

В новия състав на Управителния съвет на МИСС влизат проф. Светла Тошкова, проф. Камен Пенков, адв. Любомир Михайловски, ген. Валентин Петров, Драгутин Мате. За председател на УС бе избрана проф. Светла Тошкова, проф. Камен Пенков бе преизбран за Изпълнителен директор на сдружението, а за председател на Общото събрание на МИСС Румен Петков. Изтъкнатите експерти в борбата с терора и наркотиците Браян Дженкинс и Родолфо Пейков и др. влизат в състава на Консултативния съвет на института.

Процесите около увеличаването на производството и разпространението на наркотици в Европа и смъртността, в резултат на свръхдози, е една от темите, залегнала в проекта на работната програма за дейността на сдружението за периода 2018/2019 г. и.

МИСС продължава анализа си и наблюдението на Европейската архитектура за сигурност след БРЕКЗИТ, особено в частта проследяване и равносметка на състоянието на Шенгенското пространство след десетата година от последното му разширяване, състоянието и проблемите на Балканските държави от политическа и геостратегическа гледна точка по време на Европейското председателство на България през 2018 и Румъния през 2019 година.

Акцент в дискусията бе възможността и реализацията на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

Публикувано на 02.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

АБВ България

Румен Петков: Ръководството на БСП „зашлеви“ не просто Сергей Станишев, а президента на ПЕС

АБВ България

Пламена Заячка пред Bulgaria ON AIR: Референдум за мир? АБВ започва да събира подписи

АБВ България

Ивайло Калфин по пенсионните казуси: Промените ощетяват пенсионерите, целта е пестене на пари

АБВ България

Румен Петков се срещна и разговаря с наследниците на двама от най-великите международници в световен мащаб – Евгений Примаков и Андрей Громико


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни