Представители на ръководството на ПП АБВ присъстваха на Архиерейската литургия по повод Освобождението на България

Facebook Twitter

Първата официално подарена писалка от серията, издадени по повод 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, получи като дар Негово Светейшество патриарх Неофит от председателя на ПП АБВ Румен Петков. Тя е с инкрустация на поименен списък на посланиците на Руската федерация, служили в България.

Петков каза пред Негово Светейшество, че много преди междудържавническите отношения, са светите братя Кирил и Методий, които ни дадоха азбуката, както и великият духовник и просветител св. Киприян, който обединява под своята власт разделените части на Московската митрополия, построил мост на културата и науката между България и Русия.

Председателят на ПП АБВ пожела на патриарх Неофит здраве и живот и добруване на отношенията между България и Русия.

Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка подари на Негово Светейшество Патриотичния календар, изработен от организацията. Първата дата в календара е именно 3 март – началото на съвременната българска държава и проследява и отбелязва всички исторически за България събития. Като традиция, за втора поредна година, ПП АБВ подарява първото копие на изданието на българския патриарх.

Представители на ръководството на ПП АБВ присъстваха на Архиерейската литургия по повод Освобождението на България в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Негово Светейшество патриарх Неофит отслужи Молебен за здравето и преуспяването на българския народ и Панихида за всички за Цар Освободител и воините, дали живота си за българската свобода по време на Руско-турската освободителна война. Храмът увековечава събитията от 1877- 1878 г. Той носи името на св. Александър Невски, който е покровител на руското войнство през Руско-турската освободителна война.

Публикувано на 03.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев даде своя глас

АБВ България

Александрина Костадинова: Гласувах днес за достойното място на България в Европа

АБВ България

Любомира Ганчева: Светът се променя от твоя личен пример, не от твоето мнение!

АБВ България

Пламена Заячка: Дадох своя глас за моята битка

АБВ България

Румен Петков упражни правото си на глас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни