Лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка взе участие в международна конференция "Мирното съвместно съществуване в условията на многополюсния свят"

Facebook Twitter

По покана на Россотрудничество в България, лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка взе участие в международна конференция "Мирното съвместно съществуване в условията на многополюсния свят", посветена на 74 години от Ялтенската конференция в двореца Ливадия, Крим. Събитието се организира от Министерството на външните работи на Русия, Дипломатическата академия в Москва, съюз "Наследници на победата" и Фонд "Устойчиво развитие за България", в него се включиха 16 държави.

Заячка беше пряко включена от Руския културно-информационен център в София. Тя говори за ролята на младите в международните отношения и обяви стартирането на Движение за мир, което АБВ-Младежи инициира.

„Един от основните въпроси на Ялтенската конференция е възстановяването на пометената от войната Европа. За съжаление, светът не си е взел поука. От края на Втората световна война, до днес, в света има повече от 60 военни конфликта и над 100 държави, които участват в тях. Повече от 30 години от края на Студената война, ние младото поколение слушахме, гледахме, чакахме правителства и международни организации да вземат мерки за съхраняване на мира, но войните продължават, а мирът липсва от публичното пространство. Спомените за Югославия, Ирак, Либия, Арабската пролет са пресни. Неспособността на международната общност да вземе ефективни мерки и управлява конфликти е очевидна, както и ерозията на международната договорно-правна база. Ние считаме, че времето на неутралитет е минало и трябва да започнат радикални действия. Затова стартираме на 7-ми март във Варна Движение за мир. В него се включват лекари, представители на академичните среди и общественици. Ще търсим подкрепата на родолюбиви граждани, организации, партии. Тъй като тези въпроси не касаят само България, а са от значение за Европа и света, ще разширим движението от национално, към балканско, европейско и световно Движение за мир".

Публикувано на 04.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

АБВ България

Румен Петков: Ръководството на БСП „зашлеви“ не просто Сергей Станишев, а президента на ПЕС

АБВ България

Пламена Заячка пред Bulgaria ON AIR: Референдум за мир? АБВ започва да събира подписи

АБВ България

Ивайло Калфин по пенсионните казуси: Промените ощетяват пенсионерите, целта е пестене на пари

АБВ България

Румен Петков се срещна и разговаря с наследниците на двама от най-великите международници в световен мащаб – Евгений Примаков и Андрей Громико


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни