Началото на Национално движение за мир беше поставено от Варна

Facebook Twitter

Началото на Националното движение за мир, инициирано от АБВ-Младежи, беше поставено от Варна. Негов председател е лидерът на младежката структура на партията Пламена Заячка. Тя подчерта, че темата за мира е универсална и надпартийна, а амбицията е движението да прерасне в европейско и световно.

Една от причините Националното движение за мир да стартира именно от Варна е въпросът за сигурността в Черноморския регион. Инициативата е отворена за включване на граждани, родолюбиви организации, партии, хора от академичните среди, лекари.

„Мирът е универсална ценност и ние няма да го монополизираме. Всеки, който иска да се включи, може да ни потърси на нашия сайт, да ни последва в социалните мрежи. Това, което нас ни притеснява като млади хора е, че никъде не се говори за мир. Все повече сме свидетели на нарастващи конфликти“, каза Заячка.

В контекста на опазване на мира, Пламена Заячка припомни, че ПП АБВ формулира три искания - България да остане територия без ядрено оръжие, неразполагане на допълнителни военни контингенти у нас, а статутът на базите да не се променя от ненападателни към нападателни, както и да не се допуска разрушаване на европейската архитектура на сигурност.

След седмица Националното движение за мир ще бъде представено като мащабна инициатива на международния форум на БРИКС, който се организира за втори пореден път в Делхи. Вярваме, че това е основно послание, с което ще приключи  форумът, който се казва „Визия за бъдещето“. Няма как да има бъдеще, ако няма мир“, добави Пламена Заячка, която е координатор на България на международния форум. България за първи път участва в това мащабно събитие, а ПП АБВ е единствената представена партия.

Публикувано на 08.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

АБВ България

Румен Петков: Ръководството на БСП „зашлеви“ не просто Сергей Станишев, а президента на ПЕС

АБВ България

Пламена Заячка пред Bulgaria ON AIR: Референдум за мир? АБВ започва да събира подписи

АБВ България

Ивайло Калфин по пенсионните казуси: Промените ощетяват пенсионерите, целта е пестене на пари

АБВ България

Румен Петков се срещна и разговаря с наследниците на двама от най-великите международници в световен мащаб – Евгений Примаков и Андрей Громико


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни