На 8 март Румен Петков и представители на ръководството на ПП АБВ посрещнаха посланиците на Венецуела и Куба в България

Facebook Twitter

На 8 март Румен Петков и представители на ръководството на ПП АБВ посрещнаха посланиците на Венецуела и Куба в България.

Н. Пр. Ориета Капони и Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан получиха цветя по случай празника на жената, а лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка им подари Патриотичния календар, изработен от организацията. Първата дата в календара е 3 март – началото на съвременната българска държава и проследява и отбелязва всички исторически за България събития.

По време на срещата Румен Петков подчерта традиционно добрите отношения на България с Куба и Венецуела през годините и посочи необходимостта  сътрудничеството да бъде подновено и да бъдат установени отново градивните контакти между държавите.  

Н. Пр. Ориета Капони и Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан приеха радушно идеята за общи инициативи и сътрудничество и заявиха готовност да бъдат посредници за установяване на контакти между АБВ, младежката и женската организация на партията и представени в държавите им сходни структури.

Темата за мира беше акцент в разговорите. Лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка разказа на посланиците на Венецуела и Куба за Националното движение за мир, инициирано от АБВ – инициатива, която стартира миналата вечер във Варна. Заячка посочи, че темата за мира е универсална и надпартийна и добави, че а амбицията е движението да прерасне в европейско и световно.

Публикувано на 08.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев даде своя глас

АБВ България

Александрина Костадинова: Гласувах днес за достойното място на България в Европа

АБВ България

Любомира Ганчева: Светът се променя от твоя личен пример, не от твоето мнение!

АБВ България

Пламена Заячка: Дадох своя глас за моята битка

АБВ България

Румен Петков упражни правото си на глас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни