Пламен Петков бе преизбран единодушно за областен председател на АБВ в Шумен

Facebook Twitter

По време на редовната отчетно-изборна конференция на Алтернатива за българско възраждане за Шуменска област, в която участваха 31 делегата, избрани от общинските организации на партията в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан и Смядово, Пламен Петков бе преизбран единодушно за областен председател на АБВ в Шумен. Негови заместници станаха Валентин Велев, Румен Панайотов, Димо Бодуров, Борислав Дочев и Стоян Шайков - общински председатели на партията в различни общини в региона.

Сред делегатите бяха и представителите на партията в местната власт - Димо Бодуров, зам.-кмет на Община Велики Преслав и двама съветници на АБВ в общината, както и двама общински съветника на политическата сила от Шумен, трима от Каспичан, двама от Велики Преслав и  един от Нови пазар. Присъстваха и кметовете на Дибич, Мадара, с. Ивански и с. Каспичан.

За нов мандат бяха избрани Областен съвет и Контролен съвет. Ръководният областен орган на АБВ-Шумен излъчи и 20 делегата за ІІІ-тия редовен Конгрес на ПП АБВ, който ще се проведе на 19 май.

Като основни приоритети на областната и общинските структури на АБВ в Шумен бяха посочени разширяване на организацията на политическата сила в други общини от областта и подготовка на партията за предстоящите местни и евроизбори догодина. Ще се търси и подобряване на сътрудничеството и партньорството с други партии в ляво-център в региона. По време на заседанието на Областната конференция се прие още да продължи работата по осъществяване на основните инфраструктурни проекти в Шумен и областта, да се подпомогне решаването на проблема с изграждане на пречиствателна станция за питейна вода в областния град, както и преодоляването на останалите проблеми на ВиК сектора в населените места в района.

Структурите на АБВ в Шуменско ще работят активно и за подпомагане на общините при решаване на проблемите с подготовка на кадри за трудовия пазар, с особен акцент - подготовката на младите хора. Особено настойчиво пред всички отговорни институции в държавата ще се постави и въпроса за довършване изграждането на Автомагистрала „Хемус“.

Публикувано на 25.04.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни