Пламен Петков бе преизбран единодушно за областен председател на АБВ в Шумен

Facebook Twitter

По време на редовната отчетно-изборна конференция на Алтернатива за българско възраждане за Шуменска област, в която участваха 31 делегата, избрани от общинските организации на партията в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан и Смядово, Пламен Петков бе преизбран единодушно за областен председател на АБВ в Шумен. Негови заместници станаха Валентин Велев, Румен Панайотов, Димо Бодуров, Борислав Дочев и Стоян Шайков - общински председатели на партията в различни общини в региона.

Сред делегатите бяха и представителите на партията в местната власт - Димо Бодуров, зам.-кмет на Община Велики Преслав и двама съветници на АБВ в общината, както и двама общински съветника на политическата сила от Шумен, трима от Каспичан, двама от Велики Преслав и  един от Нови пазар. Присъстваха и кметовете на Дибич, Мадара, с. Ивански и с. Каспичан.

За нов мандат бяха избрани Областен съвет и Контролен съвет. Ръководният областен орган на АБВ-Шумен излъчи и 20 делегата за ІІІ-тия редовен Конгрес на ПП АБВ, който ще се проведе на 19 май.

Като основни приоритети на областната и общинските структури на АБВ в Шумен бяха посочени разширяване на организацията на политическата сила в други общини от областта и подготовка на партията за предстоящите местни и евроизбори догодина. Ще се търси и подобряване на сътрудничеството и партньорството с други партии в ляво-център в региона. По време на заседанието на Областната конференция се прие още да продължи работата по осъществяване на основните инфраструктурни проекти в Шумен и областта, да се подпомогне решаването на проблема с изграждане на пречиствателна станция за питейна вода в областния град, както и преодоляването на останалите проблеми на ВиК сектора в населените места в района.

Структурите на АБВ в Шуменско ще работят активно и за подпомагане на общините при решаване на проблемите с подготовка на кадри за трудовия пазар, с особен акцент - подготовката на младите хора. Особено настойчиво пред всички отговорни институции в държавата ще се постави и въпроса за довършване изграждането на Автомагистрала „Хемус“.

Публикувано на 25.04.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни