Румен Петков представи новата книга на експерта по проблемите на сигурността Браян Дженкинс

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков представи новата книга на експерта е по въпросите на тероризма Браян Дженкинс. Книгата минава през истината, а не през конюнктурата на деня и затова тя е много силна, посочи Петков, който е и автор на предговора на изданието .

„Много малко са хората днес, които си позволяват да кажат, че тероризмът е част от нашето ежедневие. В книгата има много силни оценки, които не на всички ще харесат, но оценки, които са истина“.

Заглавието на книгата е препратка към същността на тероризма – това, което е видимо и това, което е под повърхността – на английски „Reflection of the shadows“, а на български – „Размисли за сенките“. Представлява задълбочен анализ на целия процес на възникването и развитието на тероризма от явление до политически практики и чудовищен инструмент за шантаж в световен мащаб.  

Браян Дженкинс е уважаван анализатор и експерт по проблемите на сигурността, автор и съавтор на десет други издания, свързани с различни аспекти на тероризма. Той е и член на Консултативния съвет на Международния институт за сигурност и сътрудничество. Дженкинс посочи, че работата му с Румен Петков винаги е била много продуктивна.

„Светът, в който живеем, се е променил много. Допреди няколко десетилетия дори не можех да си представя, че ще говоря пред български студенти. Днес тероризмът е станал ежедневие, макар, че мнозина се опитват да отрекат този факт“, каза още експертът пред десетки представители на Българската армия и специални служби във Военна академия „Г. С. Раковски“.

Публикувано на 13.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни