Румен Петков представи новата книга на експерта по проблемите на сигурността Браян Дженкинс

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков представи новата книга на експерта е по въпросите на тероризма Браян Дженкинс. Книгата минава през истината, а не през конюнктурата на деня и затова тя е много силна, посочи Петков, който е и автор на предговора на изданието .

„Много малко са хората днес, които си позволяват да кажат, че тероризмът е част от нашето ежедневие. В книгата има много силни оценки, които не на всички ще харесат, но оценки, които са истина“.

Заглавието на книгата е препратка към същността на тероризма – това, което е видимо и това, което е под повърхността – на английски „Reflection of the shadows“, а на български – „Размисли за сенките“. Представлява задълбочен анализ на целия процес на възникването и развитието на тероризма от явление до политически практики и чудовищен инструмент за шантаж в световен мащаб.  

Браян Дженкинс е уважаван анализатор и експерт по проблемите на сигурността, автор и съавтор на десет други издания, свързани с различни аспекти на тероризма. Той е и член на Консултативния съвет на Международния институт за сигурност и сътрудничество. Дженкинс посочи, че работата му с Румен Петков винаги е била много продуктивна.

„Светът, в който живеем, се е променил много. Допреди няколко десетилетия дори не можех да си представя, че ще говоря пред български студенти. Днес тероризмът е станал ежедневие, макар, че мнозина се опитват да отрекат този факт“, каза още експертът пред десетки представители на Българската армия и специални служби във Военна академия „Г. С. Раковски“.

Публикувано на 13.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС

АБВ България

ПП АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот

АБВ България

НАЦИОНАЛНИ ПОСЛАНИЯ НА ПП АБВ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ „МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни