Румен Петков представи новата книга на експерта по проблемите на сигурността Браян Дженкинс

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков представи новата книга на експерта е по въпросите на тероризма Браян Дженкинс. Книгата минава през истината, а не през конюнктурата на деня и затова тя е много силна, посочи Петков, който е и автор на предговора на изданието .

„Много малко са хората днес, които си позволяват да кажат, че тероризмът е част от нашето ежедневие. В книгата има много силни оценки, които не на всички ще харесат, но оценки, които са истина“.

Заглавието на книгата е препратка към същността на тероризма – това, което е видимо и това, което е под повърхността – на английски „Reflection of the shadows“, а на български – „Размисли за сенките“. Представлява задълбочен анализ на целия процес на възникването и развитието на тероризма от явление до политически практики и чудовищен инструмент за шантаж в световен мащаб.  

Браян Дженкинс е уважаван анализатор и експерт по проблемите на сигурността, автор и съавтор на десет други издания, свързани с различни аспекти на тероризма. Той е и член на Консултативния съвет на Международния институт за сигурност и сътрудничество. Дженкинс посочи, че работата му с Румен Петков винаги е била много продуктивна.

„Светът, в който живеем, се е променил много. Допреди няколко десетилетия дори не можех да си представя, че ще говоря пред български студенти. Днес тероризмът е станал ежедневие, макар, че мнозина се опитват да отрекат този факт“, каза още експертът пред десетки представители на Българската армия и специални служби във Военна академия „Г. С. Раковски“.

Публикувано на 13.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни