Стойно Чачов: Не е упражняван натиск спрямо служителите в община Стрелча да подават молби за напускане

Facebook Twitter

Не е упражняван натиск спрямо служителите в община Стрелча да подават молби за напускане, каза на пресконференция кметът на Стрелча Стойно Чачов, член на Националния съвет на ПП АБВ.

Във връзка с извършените в общината проверки той обясни, че в сградата на общинската администрация в Стрелча на 12 март около 9.40 часа са нахлули над 20 въоръжени полицаи с пистолети и белезници, навън кола на "Икономическа полиция" е блокирала неговия автомобил, а друга - задния вход на общината. От "Икономическа полиция" му обяснили, че проверката е по сигнал на служител, който е съобщил, че е уволнен неправомерно.

„Търсеха 17 молби за напускане и след 9 часа претърсване на почти всеки кабинет, блокиране на работата на администрацията и възможността да се обслужват гражданите, не откриха такива молби в кабинета ми", разказа Чачов.

Стойно Чачов обясни, че в началото на мандата си е събрал служителите в залата на общината и им съобщил, че ако някой не желае да работи в неговия екип или преценява, че не може да се справи, може да напише заявлението си за напускане. Шест или седем от общинските служители се възползвали от тази възможност.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви пред медиите, че срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов няма повдигнато обвинение, няма данни и за извършени икономически злоупотреби. И посочи, че заради показната шумна полицейска акция – с оръжия и белезници с сградата на община Стрелча, директорът на ОДМВР - Пазарджик Йордан Рогачев трябва да бъде уволнен. "Питам министъра на вътрешните работи Младен Маринов така ли вижда работата на "Икономическа полиция" и колко струва "операцията" в Стрелча", коментира Петков.

Смяната на екипите при смяна на управлението не е прецедент, посочи председателят на АБВ. И в други институции – министерства, областни дирекции или общини, при смяна на управленския екип, се предлага на хората, които не са съгласни да работят с новия ръководител, да подадат молби и да прекратят трудовите си правоотношения. "Не може да се прилагат двойни стандарти и настоявам съответните органи да прилагат закона", каза Петков. Той изтъкна добрата работа на Стойно Чачов като кмет на Стрелча и допълни, че той ще бъде предложен за втори мандат. Благодарение на добрата работа на Чачов, в Стрелча се отпускат 1000 лева за всяко семейство с новородено, а детските ясли и градини са безплатни. Тези социални придобивки са с много по-голямо значение, отколкото последните събития в общината, каза още Румен Петков.

Публикувано на 15.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев даде своя глас

АБВ България

Александрина Костадинова: Гласувах днес за достойното място на България в Европа

АБВ България

Любомира Ганчева: Светът се променя от твоя личен пример, не от твоето мнение!

АБВ България

Пламена Заячка: Дадох своя глас за моята битка

АБВ България

Румен Петков упражни правото си на глас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни