Пламена Заячка от Делхи: Движението за мир получи световна подкрепа

Facebook Twitter

Повече от 15 държави се включиха в Движението за мир, което бе инициирано от АБВ-Младежи, а сред учредителите са лекари, представители на академичните среди и общественици. Това се случи по време на международния форум на държавите от БРИКС в Делхи, където председателят на инициативния граждански комитет Пламена Заячка представи мисията и целите на Движението за мир и призова делегатите на международния форум да се присъединят към инициативата.

За каузите и целите на Движението разказа и членът на инициативния комитет Марин Бангев и Димитър Петров в редица срещи с делегати от различни страни. Младежи от Бразилия, Русия, Индия, Испания, Мексико, Аржентина, Еквадор, Малайзия, Монголия, Турция, Сърбия поеха инициативата да координират развитието на Движението за мир в страните си и да станат посланици на мира. Те се обединиха около принципите "НЕ на нарастващата милитаризация, НЕ на участието в чужди конфликти! НЕ на нападенията над която и да е държава, в разрез с международното право и решенията на ООН!

В рамките на форума на БРИКС, Заячка се срещна и разговаря с председателя на Международния форум на БРИКС Пурмина Ананд, която похвали инициативата за създаване на Международно движение за мир и изрази своята подкрепа.

Движението за мир получи покана за членство в мрежата за "Глобално лидерство и предприемачество".

 

Публикувано на 15.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по ФОКУС: Местната власт в България е нестабилна, от което може да очакваме политическа нестабилност и в страната

АБВ България

Любомира Ганчева за Бюджет 2020: Бюджет, който бетонира статуквото и плашещо лишен от изненади

АБВ България

Кметът на Стрелча Стойно Чачов: Държавата трябва да поеме ангажимента да спре децентрализацията

АБВ България

В равносметка за 30-те години от началото на промените в България, лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка изрази съмнение в положителните резултати от прехода

АБВ България

Кметът на Мездра Иван Аспарухов даде положителна оценка за участието на партията в местните избори


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни