Пламена Заячка от Делхи: Движението за мир получи световна подкрепа

Facebook Twitter

Повече от 15 държави се включиха в Движението за мир, което бе инициирано от АБВ-Младежи, а сред учредителите са лекари, представители на академичните среди и общественици. Това се случи по време на международния форум на държавите от БРИКС в Делхи, където председателят на инициативния граждански комитет Пламена Заячка представи мисията и целите на Движението за мир и призова делегатите на международния форум да се присъединят към инициативата.

За каузите и целите на Движението разказа и членът на инициативния комитет Марин Бангев и Димитър Петров в редица срещи с делегати от различни страни. Младежи от Бразилия, Русия, Индия, Испания, Мексико, Аржентина, Еквадор, Малайзия, Монголия, Турция, Сърбия поеха инициативата да координират развитието на Движението за мир в страните си и да станат посланици на мира. Те се обединиха около принципите "НЕ на нарастващата милитаризация, НЕ на участието в чужди конфликти! НЕ на нападенията над която и да е държава, в разрез с международното право и решенията на ООН!

В рамките на форума на БРИКС, Заячка се срещна и разговаря с председателя на Международния форум на БРИКС Пурмина Ананд, която похвали инициативата за създаване на Международно движение за мир и изрази своята подкрепа.

Движението за мир получи покана за членство в мрежата за "Глобално лидерство и предприемачество".

 

Публикувано на 15.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни