Пламена Заячка в телевизия „Европа“: След участието на АБВ на форума на БРИКС в Делхи

Facebook Twitter

България беше представена на Международния форум на БРИКС в Делхи от ПП АБВ. Форумът е на най-високо ниво, в него взеха участие държавите основателки -  Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, както и страните от Г-20, ЕС, ОНД. България участва за първи път в този формат, а официален координатор на страната ни е лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

Заячка обясни, че целта е да се осъществят глобални програми за стратегическо партньорство, чрез единни действия в посока на глобалния мир, хуманитарно и политическо сътрудничество, търговия и предприемачество, заетост, медийно сътрудничество, образование, енергетика, сигурност.

Като официален координатор на България за международния форум на БРИКС Заячка води делегация в състав от 9 души, която наред с представители на АБВ-Младежи, включва хора от местната власт, сигурност, спортни и академични среди.

В Делхи се проведе и Втори международен конгрес на младежките парламенти, където АБВ-Младежи е единствената младежка политическа организация от България. Първият конгрес беше миналата година в Москва, където младежката организация на АБВ взе активно участие сред 33 страни.

В рамките на двата форума в Делхи, Пламена Заячка представи Движението за мир, инициирано от АБВ-Младежи и получи широка подкрепа. Така инициативата придобива световен мащаб.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

Публикувано на 17.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни