Пламена Заячка пред Bulgaria ON AIR: Референдум за мир? АБВ започва да събира подписи

Facebook Twitter

ПП АБВ започва подписка за референдум за сформиране на национална позиция по проблемите, свързани с мира. Въпросите са два - "Българските граждани съгласни ли са на територията на страната ни да бъде разполагано ядрено оръжие?" и "Съгласни ли са българските граждани военните полигони, разположени на територията на страната ни в момента, да бъдат само и единствено за самоотбрана?"

"Необходимо е да има диалог и мирни политически решения. Стартирахме и имаме подкрепата на седем политически сили. Но на нито една от парламентарно представените. Няма как да искаш мир, а в същото време да се въоръжаваш. Целта на референдума ще бъде гражданите да дадат своето мнение", коментира в студиото на "Дeнят ON AIR" лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

България в БРИКС

Тя отбеляза, че българска организация за първи път взема участие на международен форум на страните от БРИКС. А това, посочи тя, е не само огромна чест, но и възможност за нас.

На форума "Визия за бъдещето" участват над 15 държави от Европа, Азия, Южна Америка и Африка, представители на Г-20, ОНД, ЕС, което дава добра платформа за сътрудничество в посока на глобалния мир, хуманитарно и политическо сътрудничество, търговия и предприемачество, образование, енергетика и спорт.

"АБВ настоява България, като член на НАТО, да инициира нов процес "Хелзинки 2" за сваляне на напрежението и по този начин да не се допуска ескалация във въоръжаването", допълни Заячка.

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на АБВ-Младежи каза още, че БРИКС отваря нови хоризонти пред страната ни.

"Това са ресурсни държави с общ пазар над 4 млрд. души, които представляват три от топ 5 икономики в световен мащаб. И не е необходимо да бъдеш икономист, за да видиш ползите от сътрудничеството с тях", каза още Заячка.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ГЛЕДАЙТЕ ТУК

 

Публикувано на 19.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни