Румен Петков: Ръководството на БСП „зашлеви“ не просто Сергей Станишев, а президента на ПЕС

Facebook Twitter

Ръководството на БСП „зашлеви“ не просто Сергей Станишев, а президента на ПЕС. Това коментира председателят на ПП АБВ Румен Петков в сутрешния блок на БНТ. Той каза, че би посъветвал Станишев, ако има човешко и политическо достойнство, да не участва в предстоящите избори за Европейски парламент. Според Петков Елена Йончева е постъпила некоректно със Сергей Станишев, приемайки да бъде водач на листата на БСП.

По повод липсата на реакция от страна на БСП на партийната инициатива за предизвикване на референдум за неразпространение на ядреното оръжие, Председателят на АБВ коментира:

„След като ние и още 7 партии обявихме идеята за свикване на референдум, другото мълчание е несериозно. Да загърбиш идеята за мира, за разоръжаването, е трудно обяснимо“.

Румен Петков коментира и нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова към Ивайло Калфин. Той определи казаното като лъжа. И добави, че когато Калфин е бил социален министър най-много хора са получили увеличение на пенсиите. Петков каза също, че АБВ няма да приеме в листата си отпаднали кандидати за европейските избори на БСП и че партията има много номинации за вота. Председателят на АБВ прогнозира, че широкият ляв мандат няма да се случи.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ТУК

Публикувано на 20.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни