Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

Facebook Twitter

Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година и 2015 година имаше две малки изменения и никой не е с намалена пенсия от тях. Днес обаче проблемите, които възникват и те са сериозни, са от промените в края на 2018 година, които според мен всичките са вредни. До момента една беше отменена от Конституционния съд и от една вчера премиерът сам се отказа, но има още проблеми, които тепърва ще виждаме. Това каза в сутрешния блок на bTV „Тази сутрин” Ивайло Калфин, член на Националния съвет на ПП АБВ.

През 2015 година единственото, което беше променено по отношение на формулата беше да отпаднат трите години по свободен избор, по настояване на НОИ и с подкрепата на всички социални партньори, добави той.

Тогава сегашният социален министър Бисер Петков беше шеф на НОИ, беше казал, че институтът няма никаква възможност да следи дали тези три златни години са верни, защото се носеха бележки от фалирали фирми и така нататък, нямаше регистър в НОИ. Аз от всичките тези промени от края на 2018 година, които са три или четири в пенсионното осигуряване, виждам желание да се спестят пари от пенсионерите, каза още Калфин.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ТУК

Публикувано на 20.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни