Пламена Заячка: Започваме общи проекти с Индия в различни сфери

Facebook Twitter

България за първи път участва в международен форум на БРИКС в Делхи и същевременно, за първи път страните от БРИКС се отварят за сътрудничество със страни от ЕС, Г20 и ОНД. Страната ни беше представена за първи път, от ПП АБВ с 9-членна делегация, водена от лидера на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

„За България това освен, че е изключителна чест, но предоставя и много възможности“, посочи Заячка. Тя уточни, че мероприятията в Делхи са били две – международният форум на БРИКС и Международния младежки парламент, където АБВ участва за втори път. Именно пред младежите в Делхи беше представено и Международното движение за мир, инициирано от АБВ-Младежи.

„Вече имаме посланици на мира в 10 държави, на 4 континента. Факт, който показва, че темата за мира, въпреки че в България остава на заден план, е в световния дневен ред“.

Като резултат от визитата в Индия, Заячка посочи, че предстои работа и разгръщане на съвместни проекти с източната държава – в сферата на културата, спорта, земеделието, образованието.

Публикувано на 20.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни