Ръководството на ПП АБВ прие поканата на изпълнителния директор на „Булгаргаз“ за разговор по притесненията на партията по обявена процедура за купуване на природен газ

Facebook Twitter

В продължение на темата, представена на пресконференция на ПП АБВ – че партията планира  сигнал до КЕВР за първия търг на „Булгаргаз“ за доставка на природен газ от доставчик, различен от „Газпром“, представители на ръководството на АБВ приеха поканата на изпълнителния директор на „Булгаргаз“ ЕАД за разговор по темата.

По време на срещата председателят на ПП АБВ Румен Петков увери директора на „Булгаргаз“ Николай Павлов, че партията приветства тяхното решението за търсене на  алтернативни източници за доставка на природен газ, но когато диверсификацията в тези доставки гарантира намаляване на крайната цена за бита и бизнеса. Срещата се проведе само ден след обществено обсъждане, на което „Булгаргаз“ защитиха пред КЕВР предложението си за увеличение на утвърдена цена, която е по-висока с 0.82% от същата за предходния период.

Заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева изложи тревогите на партията от начина на ценообразуване, описан в процедурата на „Булгаргаз“, който рязко контрастира както на нормативната уредба, така и на задълженията на „Булгаргаз“ в качеството си на обществен доставчик да се стреми и да предлага възможно най-ниска регулирана цена на природен газ. В случая не се предвижда обявената процедура да окаже влияние към намаляване на цената на природния газ.

Румен Петков посочи, че правилната политика следва да бъде: „Булгаргаз“ ЕАД да договаря алтернативни доставки при цени по-ниски от тези на основните такива, ако въобще това е възможно. На база на всички договори за доставка да изготви предложение на КЕВР за утвърждаване на регулираната цена за следващ период, а не да изисква да купува с отстъпка от вече определена от КЕВР, и то по нейно предложение регулирана цена.

През следващата седмица ПП АБВ продължава институционалните си срещи по темата, в защита на интересите на българската икономика и граждани.

Публикувано на 22.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни