ПП АБВ ще се яви на предстоящия евровот в коалиция с още шест партии под името „Коалиция за България“

Facebook Twitter

ПП АБВ ще се яви на предстоящия евровот в коалиция с още шест партии под името „Коалиция за България“, председателствана от председателя на АБВ Румен Петков.

„Седемте партии се обединяват на общия принцип и оценка, че България се намира в отровна атмосфера на политическа криза и апатия, обуславяща безпътица и упадък във всички сфери на обществения живот. Водени сме от съзнанието, че е необходима промяна и тя е възможна по пътя на общите усилия на партиите и гражданските организации, милеещи за нова, справедлива и развиваща се България“.

Партиите в „Коалиция за България“ са: ПП “АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ” с председател Румен Петков, ПП “ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ” с председател Екатерина Атанасова, ПП „ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ“ с председател Елена Нонева, ПП „БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛИ“ с председател Михаил Шишков, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ“ с председател Александър Радославов, ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“ с председател Емил Миланов и ПП „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА“ с председател Боян Киров.

„Коалиция за България“ е перспективен модел, който излъчва стабилност и предсказуемост, посочи Румен Петков

„Ние се обръщаме към нашите сънародници за подкрепа, представяйки стратегическа визия за развитието на страната и политическо-стратегическо споразумение, което гарантира съвместното ни участие в предстоящите европейски избори, местни избори, парламентарни и президентски. Българските граждани в „Коалиция за България“ трябва да виждат сигурност, стабилност, предсказуемост и готовност да се води политика на открит диалог и политики, които отговарят на обществените интереси и държавата. „Коалиция за България“ излъчва перспектива, стабилност и предсказуемост. Това са изборите, на които се явяваме заедно, но със същата енергия ще се готвим и ще участваме за изборите в местните органи за самоуправление, парламентарни и президентски, които предстоят до следващите европейски. И това трябва да е ясно за всички“.

Председателят на ПП „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА“ Боян Киров заяви, че решението за включване на партията в „Коалиция за България“ се обуславя от общите цели и с представители на коалицията в ЕП се гарантира именно постигането на дългосрочните цели.

Председателят на ПП “ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ” Екатерина Атанасова изрази убеждение, че наложения порочен модел на управление може да бъде отстранен само със сериозно ляво политическо обединение.

Председателят на ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ“ Александър Радославов посочи, че възстановяването  на „Коалиция за България“ е работеща формула.

Председателят на ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“ Емил Миланов посочи, че верният път е единението на българите с цел преодоляването на политическата и икономическа криза.

Председателят на ПП „ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ“ Елена Нонева заяви, че „Коалиция за България“, чието начало беше поставено днес, ще се превърне в реалната лява и лявоцентристка алтернатива, каквато в момента няма.

Председателят на ПП „БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛИ“ Михаил Шишков посочи, че европейската идея на партията е формулирана още при нейното създаване. И затова най-естественото е партията да се включи във формат, съставен от лоялни, коректни, предвидими хора и организации.

В рамките на пресконференцията беше представен политическият Договор за сътрудничество, Стратегическо споразумение между политическите сили, както и политическата платформа за предстоящия евровот. „Коалиция за България“ е обединена от общата оценка, че държавата ни е в състояние на безпътицата и упадък във всички сфери на живот. Рамковото споразумение на „Коалиция за България“ поставя пет основни акцента: За силна държава и сигурност за гражданите, за завръщане на икономическия и политически суверенитет на България; за борба с бедността и демографската катастрофа, за социалната справедливост и повишаване на доходите; за гарантиране на енергийна сигурност на България; за възраждане на българското село; за общодостъпно и качествено здравеопазване и образование, за развитие на българската духовност и култура.

Ивайло Калфин: „Коалиция за България“ ще работи за промяна на Европейския съюз

„Коалиция за България“ ще работи за промяна на Европейския съюз, посочи Ивайло Калфин, член на НС на ПП АБВ.

„Предизборната платформа на „Коалиция за България“ съдържа една констатация, три цели и десет приоритета. За 12 години членство в ЕС България не успя да използва пълноценно възможностите ЕС ни дава, за да подобри живота на българските граждани.

Трите цели, по които ще работят нашите представители в бъдещия Европейски парламент:

1. България трябва да отстоява националните си интереси.

2. Затвърждаване на ролята на България като лидер на региона.

3. Отстояване на правата на всички български граждани, независимо дали живеят в България или в друга европейска страна.  

Ние ще работим за промяна на самия Европейски съюз. Той недостатъчно бързо и адекватно решава въпросите, както очакват европейските граждани. Основно нашата цел ще бъде ЕС да заяви ролята си като фактор за опазване на мира и спиране на надпреварата във въоръжаването.  ЕС трябва да бъде фактор за опазване на климата. Трябва да има по-добра политика за борбата с бедността и социалната несправедливост. Приоритетите на коалицията са насочени към премахване на двойните стандарти и заличаването на различията на регионите“.

Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012 г). и основател на ПП АБВ: "Коалиция за България“ ще ражда и отстоява идеи, защото българската политика има нужда от това

"Коалиция за България“ ще ражда и отстоява идеи, защото българската политика има нужда от това, заяви Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012 г). и основател на ПП АБВ.

„Поздравявам колегите за подписването на споразумението и създаването на коалицията с ясните програмни управленски ангажименти и разбира се, с избраното име. В момента, в който се появи името на новата коалиция в публичното пространство, прочетох различни реплики и закачки.

За нас това е сантимент. Преди 20 години ние с г-н Петков, заедно с д-р Петър Дертлиев, проф. Кръстьо Петков, Николай Камов, Александър Радославов сме създавали една коалиция, която постави в основите си истински работещи ценности, както социални, така и национални.  Създадохме коалиция, която беше равнопоставена в истинския смисъл на думата.

Ние ще бъдем източник на много идеи, на един същностен идеен дебат. Няма да влизаме в режима на скандали, каквито виждаме между двете основите партии и някои други парламентарни формации. Нашата ниша е друга, ние ще раждаме идеи, ще отстояваме тези идеи, защото българската политика има нужда от това.

Ние сме алтернатива на двуполюсния модел на българската политика. "Коалиция за България" остава отворена за включването и на други политически партии в нея.

ВИЖТЕ ОЩЕ В РЕПОРТАЖА НА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕВРОПА

Публикувано на 30.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Във Варна ПП АБВ излезе с декларация относно опасното замърсяване на водите във Варненското езеро и плажовете в морската ни столица

АБВ България

Румен Петков: Аграрният сектор е разбит. ПП АБВ настоява за възстановяване на хранителната индустрия

АБВ България

Румен Петков прогнозира извънредни парламентарни избори до края на тази година

АБВ България

Декларация за сваляне на санкциите срещу Куба връчи ПП АБВ на посланика на Куба у нас Н. Пр. Ямира Куето Милиан

АБВ България

ПП АБВ предоставя на вниманието на българската общественост извадки от мониторинговия Доклад на ЕК върху България, които много ясно характеризират ситуацията у нас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни