Обръщение на зам-председателя на ПП АБВ Любомира Ганчева към К. Нинова

Facebook Twitter

Уважаема г-жо Нинова,

Като млад човек, на когото 10-годишното управление на ГЕРБ прокуди почти всички приятели и съученици вън от България, съм искрено озадачена от отказа от Ви за обединени действия срещу това вредно за България управление!

След вчерашния ден изпитвам недоумение защо коментирате с особен патос единствено името на нашата "Коалиция за България", след като през последните 3 месеца подминахте с пълно мълчание изпратените до Вас от АБВ предложения за искане на вот на недоверие на правителството на ГЕРБ, което уж ще сваляте сега на изборите (от 15 януари 2019 г.) и предложението ни за широка лява коалиция (от 14 февруари 2019 г.).

Оглушителното мълчание на жеста на протегнатата ръка от страна на АБВ би трябвало да означава липса на интерес и желание. Тогава Вашата остра и язвителна реакция при обявяването на точно такава коалиция може би е израз на огорчение, че тя все пак ще се реализира, но без участието на БСП в нея.

Това противоречиво поведение би могло да остави впечатлението, че очернянето на АБВ, Георги Първанов, Румен Петков, Ивайло Калфин, заедно и поотделно, има по-голямо значение за БСП и ръководството му, отколкото свалянето на ГЕРБ от власт. Тъжно е, когато поведението на голяма парламентарна партия със силна активност, традиции, верен електорат, имала в редиците си политическия и интелектуалния елит на страната, декларираща че е лява, не се води в действията си от принципна позиция и в името на каузи, като борба с бедността и неравенството, национална сигурност, енергийна независимост и младежка политика, а се захранва от негативни чувства от личен характер. От това не губи ръководството на БСП или АБВ, а тези над 3 милиона души, които са бедни, гладни и окаяни и които ежедневно губят битката с едрия капитал.

Нещо повече, припомням, че от АБВ винаги искрено сме протягали ръка към БСП за формиране на голяма коалиция, на принципна основа, около ясни и конкретни каузи в полза на България. Нашите и вашите симпатизанти са почти роднини - това са тези няколко милиона българи, които едва оцеляват, гладуват, всеки месец стават все по-бедни и на чийто гръб се купуват луксозни апартаменти и се фалират големи банки, близки до властта. Ние сме в едно и също положение.

Днес разделителната линия в България не е АБВ-БСП, а ГЕРБ-всички останали. Това е класовата война, която трябва да спечелим заедно, а не да се впускаме в дребни битки помежду си. Затова ме боли, че има такъв силен и необясним за мен негативизъм от Ваша страна.

Тревожи ме, че това Ваше поведение има тенденции да добие траен характер. През 2017 и 2018 г. (10 ноември 2017 г. и 1 март 2018 г.) Вашите депутати не посмяха публично да застанат с имената си в подкрепа на инициативен комитет, в който АБВ и лично аз активно участвахме и с който внесохме над 30 000 подписа за въвеждане на необлагаем минимум и диференцирани ставки за ДДС. Депутатите на БСП не защитиха исканията ни в комисии на НС, но сега ги отстояват пламенно пред всяка камера и телевизия.

Много се радвам, че идеите на АБВ, в частност нашият политически Манифест (приет от НС на АБВ на 12 декември 2018 г.), събуди интереса в ръководството на БСП и доколкото ни е известно, активно го адаптирахте за Ваши нужди. Това не ни обижда, даже ни радва и би могло да бъде пример за удачно съвместно сътрудничество в името на нашата родина, на база на общи каузи. 

Прилагам първия проект на Манифест на АБВ, който изготвих на 30 септември 2018 г. с апел да вложим целия си интелектуален ресурс, да превъзмогнем емоции и его, да ангажираме нашия потенциал и да разгледаме идеи, политики, теми и проблеми, да изоставим собствените си обиди, разочарования, его в името на обща кауза - подобряване на живота на всички граждани - бедни, изоставени и безпомощни.

 

                                                                                                                                   С уважение,

                                                                                                                                   Любомира Ганчева

                                                                                                                                   Заместник-председател на ПП АБВ

 

Публикувано на 31.03.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Доц. Атанас Мангъров и Румен: За провала на ваксинирането на лекарите на първа линия и ваксинационните паспорти

АБВ България

Румен Петков: Борисов фалира НЕК, за да си купува спокойствие от САЩ

АБВ България

Румен Петков: Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров - тримата прокурори, обслужили Борисов

АБВ България

Румен Петков се срещна с посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Н. Пр. Доан Туан Лин

АБВ България

ПП АБВ алармира Министерски съвет и всички ключови институции с отношение по въпроса за сигурността и надеждността на третия метродиаметър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни