Румен Петков в БНТ: "Коалиция за България" тръгва към евровота с ясни политики

Facebook Twitter

АБВ и още 6 партии тръгват към европейските избори през май с името "Коалиция за България". Председателят на ПП АБВ и представляващ Коалицията Румен Петков коментира в Сутрешния блок на БНТ, че БСП се е отказала от това име и претенциите ѝ към него изглеждат несериозно.

"Не разбирам позицията на председателя на БСП г-жа Нинова - как може да твърди, че нещо ѝ е откраднато, като то не е нейно", отбеляза Румен Петков.

По повод обвиненията, че с името Коалицията разчита да обърка избирателите, председателят на АБВ заяви, че не бива да бъдат подценявани избирателите. И тръгват към евровота с ясни политики. "За съжаление влизаме от скандал в скандал и за политика, за защита на българските граждани в европарламента и дума не става", каза Петков.

Само "Коалиция за България" говори за мир, посочи Петков и добави, че Европа се нуждае от система за сигурност, от лидерство на процеса за недопускане на процеса на надпревара във въоръжаването, процес "Хелзинки-2". Парламентарно представените партии отказват да се включат в такъв дебат, заяви той.

Румен Петков: "Ние от "Коалиция за България" казваме българските институции много ясно да кажат, че няма да допуснат на наша територия ядрено оръжие, че няма да се допусне разполагането на нови военни агресивни контингенти."

Това е една от основните политики на "Коалиция за България", подчерта председателят на АБВ.

Нежеланието на БСП да води диалог за формиране на силен ляв формат я обрича на самота, включително за предстоящите местни избори. Според Румен Петков БСП не е успяла да извлече ползи от "Апартаментгейт" и че скъсяването на разликата с ГЕРБ се дължи на срива на партия ГЕРБ.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ТУК

Публикувано на 02.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Антон Коджабашев: Светла памет на Иван Иванов

АБВ България

Румен Петков: Спорно е къде Георгиев би бил по-вреден – тук в прокуратурата или като генерален консул във Валенсия  

АБВ България

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

АБВ България

ПП АБВ дава подкрепата си за Иван Евлогиев в кандидатурата му за кметския пост в община Димитровград

АБВ България

ПП АБВ по официален ред изиска подробности за предложението на Йордан Камчев за почетен консул на България  в Северна Македония


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни