Румен Петков по БНР: Не разбирам реакцията на БСП, след като се е отказала от името „Коалиция за България“

Facebook Twitter

След като АБВ и още 6 формации обявиха, че ще се явят на евроизборите като „Коалиция за България“, а формацията ще бъде председателствана от лидера на АБВ Румен Петков, изборът на име стана причина между тях и БСП да прехвърчат искри, с това название БСП и нейните партньори участваха във всички избори в периода 1999-2013 година. Пред БНР Румен Петков коментира:

„Във формата, който учредихме миналата събота и с който заявихме воля за стратегическо партньорство за съвместно участие в следващите 5 години в обществения и политическия живот, изборите, присъстват 3 от политическите партии, които през 2000-та година всъщност основаха „Коалиция за България“ – движение „Социалдемократи“, Обединения блок на труда и Движението за социален хуманизъм. Предложението за решение дойде от Обединения блок на труда. Приятно съм впечатлен от аргументите, които лидерът г-жа Катя Атанасова изложи. Не разбирам реакцията на БСП, след като през 2013 година се отказала от това име, захвърлила е това име. Оставям настрани, че загърби и партньорите си".

„Никой от нас нямаше въобще да се занимава с БСП и госпожа Нинова, ако тя не беше направила един грозноват коментар на „Коалиция за България“ и на президента Първанов. Тя ни обвини в кражба! Не виждам какво сме откраднали, след като то не принадлежи на БСП. По този повод казах, че г-жа Нинова бърка „Техноимпекс“ с „Коалиция за България“. Не виждам защо трябваше такава агресия, грозни, спекулативни и дълбоко неверни твърдения по наш адрес. Първата агресия дойде оттам към нас“, заяви Петков.

В предаването „12+3“ по „Хоризонт“ политикът отрече твърденията, че от новата формация се опитват да откраднат гласове:

„Най-малко имаме идея да заблуждаваме българските граждани. Никога не сме го правили! Една от причините да се разделим с БСП и те да ни изключат е много острата ни реакция по повод лъжата „Белене“. 800 000 души участваха в референдума и просто бяха излъгани и загърбени и ред други неща“.

„С БСП сме си близки – и те са извънпарламентарни, и ние сме извънпарламентарни. По различни причини, разбира се“, пошегува се Петков, който коментира и предложението за съвместно явяване на АБВ и БСП на евроизборите.

„Предложихме явяване във широк ляв патриотичен формат водени от дълбокото убеждение, че управлението на страната е вредно, престъпно!“, заяви Петков по повод предложението за съвместно явяване с БСП и подчерта, че от участниците в „Коалиция за България“ не са имали „никакви претенции за участие в листи“.

За евролистата на новата „Коалиция за България“ има 25 номинации, а Петков се надява окончателният вариант да е готов до края на седмицата. Той разкритикува решението на БСП да напусне НС, поради което Законът за вероизповеданията  е бил приет „безпрепятствено“ и коментира, че скандалът „апартаментгейт“ може да има тежки последствия за управляващата партия.

Румен Петков отново изказа съмнение, че българското правителство и президентство вероятно са поели ангажименти към американската страна за разполагане на ядрени ракети у нас.

ЧУЙТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК:

Публикувано на 02.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков подари на Н. Пр. Анатолий Макаров гравирана писалка със знамената на България и на Русия

АБВ България

ПП АБВ внесе два сигнала до КЕВР със съмнения за злоупотреби, които водят до повишаване цената на тока

АБВ България

За неизбежността на АЕЦ "Белене": Проф. Дуранкев в дискусия по БНТ

АБВ България

Габриела Райкова, АБВ-Младежи: Приетото в Ялта послание за мир приема до голяма степен посланията, които АБВ отправя

АБВ България

Любомира Ганчева: Катастрофата в енергетиката става необратима


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни