Румен Петков по БНР: Не разбирам реакцията на БСП, след като се е отказала от името „Коалиция за България“

Facebook Twitter

След като АБВ и още 6 формации обявиха, че ще се явят на евроизборите като „Коалиция за България“, а формацията ще бъде председателствана от лидера на АБВ Румен Петков, изборът на име стана причина между тях и БСП да прехвърчат искри, с това название БСП и нейните партньори участваха във всички избори в периода 1999-2013 година. Пред БНР Румен Петков коментира:

„Във формата, който учредихме миналата събота и с който заявихме воля за стратегическо партньорство за съвместно участие в следващите 5 години в обществения и политическия живот, изборите, присъстват 3 от политическите партии, които през 2000-та година всъщност основаха „Коалиция за България“ – движение „Социалдемократи“, Обединения блок на труда и Движението за социален хуманизъм. Предложението за решение дойде от Обединения блок на труда. Приятно съм впечатлен от аргументите, които лидерът г-жа Катя Атанасова изложи. Не разбирам реакцията на БСП, след като през 2013 година се отказала от това име, захвърлила е това име. Оставям настрани, че загърби и партньорите си".

„Никой от нас нямаше въобще да се занимава с БСП и госпожа Нинова, ако тя не беше направила един грозноват коментар на „Коалиция за България“ и на президента Първанов. Тя ни обвини в кражба! Не виждам какво сме откраднали, след като то не принадлежи на БСП. По този повод казах, че г-жа Нинова бърка „Техноимпекс“ с „Коалиция за България“. Не виждам защо трябваше такава агресия, грозни, спекулативни и дълбоко неверни твърдения по наш адрес. Първата агресия дойде оттам към нас“, заяви Петков.

В предаването „12+3“ по „Хоризонт“ политикът отрече твърденията, че от новата формация се опитват да откраднат гласове:

„Най-малко имаме идея да заблуждаваме българските граждани. Никога не сме го правили! Една от причините да се разделим с БСП и те да ни изключат е много острата ни реакция по повод лъжата „Белене“. 800 000 души участваха в референдума и просто бяха излъгани и загърбени и ред други неща“.

„С БСП сме си близки – и те са извънпарламентарни, и ние сме извънпарламентарни. По различни причини, разбира се“, пошегува се Петков, който коментира и предложението за съвместно явяване на АБВ и БСП на евроизборите.

„Предложихме явяване във широк ляв патриотичен формат водени от дълбокото убеждение, че управлението на страната е вредно, престъпно!“, заяви Петков по повод предложението за съвместно явяване с БСП и подчерта, че от участниците в „Коалиция за България“ не са имали „никакви претенции за участие в листи“.

За евролистата на новата „Коалиция за България“ има 25 номинации, а Петков се надява окончателният вариант да е готов до края на седмицата. Той разкритикува решението на БСП да напусне НС, поради което Законът за вероизповеданията  е бил приет „безпрепятствено“ и коментира, че скандалът „апартаментгейт“ може да има тежки последствия за управляващата партия.

Румен Петков отново изказа съмнение, че българското правителство и президентство вероятно са поели ангажименти към американската страна за разполагане на ядрени ракети у нас.

ЧУЙТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК:

Публикувано на 02.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Любомир Халачев инициира дискусия, провокирана от новината за въвеждането на нов език в политическия живот на САЩ, който неутрализира пол и роднински връзки

АБВ България

Проф. Любомир Халачев: Защо думите „баща, майка, той и тя”, бяха предложени за забрана в 117-ия конгрес на САЩ?

АБВ България

ПП АБВ ще сигнализира здравното министерство и прокуратурата за неспазване на мерките срещу COVID-19 от страна на премиера

АБВ България

Румен Петков: Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, два месеца се чуди как да ни вика да ни пита за Ангел Джамбазки

АБВ България

Христо Колев оповести имената на прокурорите, които спряха разследването по казуса със снимките и видеозаписа от резиденцията на премиера


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни