Румен Петков проведе среща с Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики, посланик на държавата Кувейт в Република България

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и експертът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев проведоха среща с  Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики, посланик на държавата Кувейт в Република България.

В рамките на срещата бяха обсъдени перспективи и възможности за инвестиционни проекти от страна на Кувейт. Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики посочи, че във фокуса на неговата работа е привличането на туристи от неговата държава към България не само през летния сезон. В момента 1200 жители на Кувейт притежават имоти в страната ни и посланикът изрази изключително задоволство, че от юни започват да се извършват директни полети от Кувейт за Варна.

Румен Петков пое ангажимент за срещи с министерствата на туризма и образованието за оформяне на цялостна стратегия относно маркетинга и представянето на България като туристическа дестинация и за признаване на дипломите от български ВУЗ-ове в Кувейт. Стремежите са за възможност кувейтски младежи да се обучават в български висши учебни заведения. Н. Пр. каза, че очаква активност от българското правителство по необходимостта от признаване на дипломите за висше образование на младите жители на Кувейт, които са се обучавали в България.

Председателят на ПП АБВ покани посланика на Кувейт в Медицинския университет в Плевен в близките дни и през юни ще се организира среща и във Варна.

Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики каза по време на срещата, че работи по увеличаване на салдото между двете държави – подобно на традицията през годините. Амбициите са дългогодишните традиции в отношенията между двете държави да бъдат трайно възстановени.

Публикувано на 04.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ организира форум в Русе на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“ с участието на лекари, представители на ОбС и администрация в дунавския град

АБВ България

COVID-19 vs CORONAVIRUS

АБВ България

Христо Колев с въпрос към СОС за неизпълнено решение за мемориал на загиналите от бомбардировките през Втората световна война

АБВ България

Румен Петков: Машинният вот отново няма да се състои. Това обслужва статуквото и купувачите на гласове

АБВ България

Любомира Ганчева: Кой ще понесе отговорност за забавянето с година на „Балкански поток“. АБВ сезира прокуратурата за корупция в обществена поръчка за проект за газопровод до Свищов


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни