Румен Петков проведе среща с Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики, посланик на държавата Кувейт в Република България

Facebook Twitter

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и експертът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев проведоха среща с  Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики, посланик на държавата Кувейт в Република България.

В рамките на срещата бяха обсъдени перспективи и възможности за инвестиционни проекти от страна на Кувейт. Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики посочи, че във фокуса на неговата работа е привличането на туристи от неговата държава към България не само през летния сезон. В момента 1200 жители на Кувейт притежават имоти в страната ни и посланикът изрази изключително задоволство, че от юни започват да се извършват директни полети от Кувейт за Варна.

Румен Петков пое ангажимент за срещи с министерствата на туризма и образованието за оформяне на цялостна стратегия относно маркетинга и представянето на България като туристическа дестинация и за признаване на дипломите от български ВУЗ-ове в Кувейт. Стремежите са за възможност кувейтски младежи да се обучават в български висши учебни заведения. Н. Пр. каза, че очаква активност от българското правителство по необходимостта от признаване на дипломите за висше образование на младите жители на Кувейт, които са се обучавали в България.

Председателят на ПП АБВ покани посланика на Кувейт в Медицинския университет в Плевен в близките дни и през юни ще се организира среща и във Варна.

Н. Пр. Якуб Юсеф Ал-Атиики каза по време на срещата, че работи по увеличаване на салдото между двете държави – подобно на традицията през годините. Амбициите са дългогодишните традиции в отношенията между двете държави да бъдат трайно възстановени.

Публикувано на 04.04.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

Илия Златев, АБВ: Време е общините да станат по-самостоятелни В момента местната власт е придатък на централната изпълнителна власт и това не е добре

АБВ България

Владимир Маринов: ПП АБВ е в готовност за участие в местните избори в над 170 общини

АБВ България

Румен Петков: Реализацията на „Белене“ ще даде друг тласък на развитието на България и друго отношение на инвеститорите към страната ни

АБВ България

Владимир Маринов в Пловдив: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

АБВ България

ПП АБВ издига строителен предприемач и баща на три деца за кандидат за кмет на община Хисаря


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни